avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Activitate TataruAlina

Activitate TataruAlina

Am incheiat un contract de leasing operational pe persoana fizica pentru o masina, in 2009, iar acum se pare ca se pune problema executarii silite. Am nevoie de un avocat pe drept comercial care sa ma ajute in rezolvarea litigiilor! Multumesc!
Buna seara,

Sotul meu a incheiat un contract in 2009 de leasing operational pentru o masina. Acum 3 ani (daca nu mai bine) a incetat sa mai plateasca rata, iar contractul a fost reziliat. Nu isi aminteste daca a incheiat proces verbal de predare-primire, cert e ca nu il mai are, in momentul in care i s-a luat masina. In prezent, a primit o scrisoare cu ordin de executare silita prin care i se cere sa plateasca suma de peste 10000 lei pentru un numar de kilometri parcursi intr-un singur an (e o clauza in contract in care se stipuleaza ca daca depaseste 10.000 km intr-un an, trebuie sa plateasca in lei contravaloarea de 0,00075% din pretul autovehiculului pe fiecare km parcurs in plus. Mentionez ca nu si-a recuperat garantia care era de peste 2000 de euro. Citez: (...) vom fi nevoiti sa ne adresam executoriului judecatoresc pentru executarea silita a dispozitiilor contractuale, respectiv recuperarea sumei, prin toate modalitatile prevazute de lege (executare silita mobiliara si imobiliara, directa si indirecta, poprirea fara somatie a conturilor bancare si a tuturor veniturilor de orice natura). Va rog sa ma lamuriti, ce se poate face si cat de grava este situatia?
Va multumesc!