avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara,

Sotul meu a incheiat un contract in 2009 de leasing operational pentru o masina. Acum 3 ani (daca nu mai bine) a incetat sa mai plateasca rata, iar contractul a fost reziliat. Nu isi aminteste daca a incheiat proces verbal de predare-primire, cert e ca nu il mai are, in momentul in care i s-a luat masina. In prezent, a primit o scrisoare cu ordin de executare silita prin care i se cere sa plateasca suma de peste 10000 lei pentru un numar de kilometri parcursi intr-un singur an (e o clauza in contract in care se stipuleaza ca daca depaseste 10.000 km intr-un an, trebuie sa plateasca in lei contravaloarea de 0,00075% din pretul autovehiculului pe fiecare km parcurs in plus. Mentionez ca nu si-a recuperat garantia care era de peste 2000 de euro. Citez: (...) vom fi nevoiti sa ne adresam executoriului judecatoresc pentru executarea silita a dispozitiilor contractuale, respectiv recuperarea sumei, prin toate modalitatile prevazute de lege (executare silita mobiliara si imobiliara, directa si indirecta, poprirea fara somatie a conturilor bancare si a tuturor veniturilor de orice natura). Va rog sa ma lamuriti, ce se poate face si cat de grava este situatia?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Leasing reziliat unilateral meatme22004 meatme22004 Am achizitionat prin leasing un autoturism pentru care am achitat aproape toata valoarea, insa in ultima perioada, datorita unor probleme financiare majore nu ... (vezi toată discuția)
Leasing auto mitrofan emilia mitrofan emilia ce se poate intampla daca nu se platesc facturile la scadenta ? Sunt sunat si amenintat ca mi se rezilieaza contractul si vine sa ia masina pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa 3 ani si 3 luni adrussos adrussos Buna ziua, In 2008 am luat o masina in leasing. In 2010 am realizat ca nu mai pot achita ratele. Din proprie initiativa (nu m-au fortat cei de la compania ... (vezi toată discuția)