avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... leasing auto
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

leasing auto

ce se poate intampla daca nu se platesc facturile la scadenta ? Sunt sunat si amenintat ca mi se rezilieaza contractul si vine sa ia masina pentru ca am intarziat de aproape un an cu plata ratelor. Mentionez ca acum am doua rate scadente. Oricum platesc si penalitati destul de mari si tot ei fac scandal. Dar firma merge foarte prost si nu am de unde sa platesc la timp - asta e! Eu am zis sa vina sa-mi ia masina si gata! Ce se poate intampla ?
Cel mai recent răspuns: MIHAELA MOCENCO-KAMBERIAN , Avocat 16:06, 14 Iunie 2011
Va trimite o instiintare cum ca aveti facturi restante si daca nu le platiti veti fi executat silit.Dupa vreo 30 de zile va aduce la cunostiinta ca o sa va execute silit,ceea ce presupune luare automobilului...Executarea silita mobiliara/imobiliara cuprinde 8 etape insa masina o sa o ia in etapa 3 atunci cand se imobilizeaza bunul fie el in leasing/proprietate pers.
Riscati intr-adevar sa se aplice sanctiunile contractuale, respectiv preluarea autovehiculului de catre firma de leasing (proprietarul auto) , in vederea valorificarii pe piata second-hand sau incheierii unui alt contract de leasing cu alt utilizator.
Prin urmare, pierdeti toata suma achitata pana in prezent de dvs., iar in cel mai bun caz, daca auto se va vinde, sa vi se scada din datorie , valoarea obtinuta din vanzare. Poate identificati un alt utilizator si incheiati un contract de novatie, astfel incat acesta sa preia nu numai autovehiculul in leasing , dar si restul de rate pana la terminarea leasing-ului. Novatia se va putea face numai cu acordul firmei de leasing.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasingul auto andruscaa andruscaa Buna ziua, am o dilema legata de faptul ca vreau sa achizitionez cat mai curand o masina -nu am decis inca daca va fi noua sau second hand- si nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Imi poate fi luata o masina cumparata cu buna-credinta? prykkyy prykkyy In 2007 am cumparat o masina de la un proprietar persoana fizica; el era al doilea proprietar pe cartea de identitate a masinii, primul fiind o firma de ... (vezi toată discuția)
Probleme din cauza unui leasing auto dana 85 dana 85 am luat in leasing o masina second hand pe firma in 2008 la inceput. la sfarsitul lui 2009 am predat-o inapoi ramanand cu o rata restanta. am facut p.v. de ... (vezi toată discuția)