avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme din cauza unui leasing auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme din cauza unui leasing auto

am luat in leasing o masina second hand pe firma in 2008 la inceput. la sfarsitul lui 2009 am predat-o inapoi ramanand cu o rata restanta. am facut p.v. de predare primire si am primit de la societatea de leasing rezilierea contractului. leasingul dura 3 ani iar noi am platit aproximativ 2 . in contractul de leasing se specifica de o clauza de reziliere de 15% din val masinii( 3000 euro) iar ce vreau eu sa stiu este daca soc poate sa ma dea in judecata pt clauza de reziliere( stiu ca abia dupa 3 ani scap sigur) si ce riscam daca nu platim acesti bani? cam in cat timp te actioneaza in justitie si ce putem face sa scapam de ei? mentionez ca masina a fost intretinuta
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:37, 11 Aprilie 2010
Probabil va referiti la prescriptie, care este de 3 ani, dar nu cred ca societatea respectiva va lasa se se implineasca acest termen.
Nu putem spune cu precizie cand va vor actiona fie in judecata, fie prin executare silita ( contractul de leasing este titlu executoriu), pt ca totusi nu imi dau seama ce s-a intamplat, sau au reziliat contractul sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune interese leasing liviusss liviusss Am o mare problema. Am avut o masina luata in leasing, dar anul trecut, din cauza problemelor financiare, am dus masina inapoi, s\'a reziliat contractul si ... (vezi toată discuția)
Leasing auto ferarumihaela ferarumihaela Buna ziua, cine ma poate ajuta cu o informatie si anume . Am un leasing pt un cap tractor.Nu am platit vreo 3 rate din cauza ca nu mai este de munca.Nu vor ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing a001122 a001122 buna ziua am un contract de leasing cu firma RCI Leasing Romania IFN SA pt achizitie un autoturism inca din anul 2007. azi dimineata am sunat la dinsii si ... (vezi toată discuția)