avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... reziliere contract leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

reziliere contract leasing

buna ziua

am un contract de leasing cu firma RCI Leasing Romania IFN SA pt achizitie un autoturism inca din anul 2007.
azi dimineata am sunat la dinsii si am explicat ca as dori sa procedam la incheiera acestuia in mod amiabil, adica sa predau auto. auto a respectat programul de revizii este intretinut corespunzator si are rulaj 12000 km. acestia au spus ca numai ei sint cei care pot rezilia contractul si ca acest lucru se intimpla numai in cazul in care nu am platit un nr de rate pe care ei il stabilesc. spun aceasta pt ca in contract scrie de fapt ca dupa neachitarea a 2 rate ei pot rezilia contractul. RCI Leasing Romania IFN SA imi recomanda sa gasesc eu pe cineva care sa preia acest contract, de parca eu ma ocup cu vinzari auto. acest lucru am incercat sa il fac dar nu am gasit pe nimeni care sa fie interesat de acest lucru.
intebare
cum as putea sa predau acest auto fara sa fie nevoie de inteventia oricaror agentii de recuperare etc si sa scap de povara ratelor si penalitatilor care presupun ca vor continua in perioada cit acestia pun in aplicare contractul lor.
e bine sa fac o scrisoare prin care sa ii anunt de aceasta intentie?
in cazul in care ma actioneaza in justitie plata ratelor se intrerupe?

multumesc anticipat pt raspunsuri si pareri
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 02:00, 2 August 2009
Ideal ar fi sa gasiti pe cineva care sa preia masina si automat contractul de leasing.
Scrisoarea dvs catre ei este o idee buna dar nu poate dovedi decat faptul ca sunteti de buna credinta si ca nu va mai permiteti sa achitati ratele . Conform contractului nu aveti drept de reziliere deci nu stiu cu ce va poate ajuta scrisoarea catre firma de leasing.
In cazul in care va actioneaza in judecata o vor face pentru recuperarea ratelor restante plus penalitati .
Societatea de leasing este obligata sa va respecte dreptul de a inceta contractul. Nu puteti fi tinut de gasirea unui nou utilizator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de reziliere contract leasing rci mariusc2 mariusc2 Ma confrunt cu urmatoarea problema: - deliberat nu am mai platit ultimile doua rate de leasing la masina achizitionata prin RCI LEasing IFN, pentru a ... (vezi toată discuția)
Notificare de reziliere societate leasing alexarpad2003 alexarpad2003 Am un contract cu RCI LEASING Romania IFN, am intarziat cu plata unor facturi iar soldul a ajuns la 30.000 RON ( cat 3 rate ). Am primit somatii, am primit ... (vezi toată discuția)
Renuntare leasing AnaPaun AnaPaun am un wv polo din 2008 in leasing si doresc sa renut la el . ce anume trebuie sa fac ???? (vezi toată discuția)