avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz de reziliere contract leasing RCI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz de reziliere contract leasing RCI

Ma confrunt cu urmatoarea problema:
- deliberat nu am mai platit ultimile doua rate de leasing la masina achizitionata prin RCI LEasing IFN, pentru a indeplini temeiul legal de reziliere a contractului (in caz de intarzieri la plata mai mari de 60 de zile, se reziliaza contractul si firma de leasing urmeaza sa isi recupereze bunul).

Buuun, numai ca am asteptat sa primesc somatia, a venit si ea dupa vreo 65 de zile de la scadenta primei facturi neplatite (intre timp s-a mai emis una, normal), am sunat la RCI si le-am spus ca vreau sa predau masina, sa imi rezilieze contractul ca indeplinesc conditiile de reziliere.

Madama de acolo ca nu si nu, politica firmei nu le permite asa ceva, etc. bla-bla-bla si m-a amenintat ca or sa ma dea in judecata. Eu le-am spus ce rost mai are sa ma dea in judecata, daca dupa ce semnez procesul de predare-primire a masini eu le platesc tot ce mai am de plata (desi am platit taxa de prima inmatriculare, RCA, avans, avans CASCO, rovinieta, etc.). Eu doar vreau sa le dau masina, ei nu au de facut decat sa completeze o hartie cu reziliera. In fine, dupa jumatate de ora de discutii inutile si enervante, am inteles doar ca nu vor sa rezilieze contractul.

Ce as putea face sa "provoc" reziliereea acestui contract (in plus de ce am facut) sau ce hartii sa emit (masina e luata pe un srl) sa fiu acoperit in cazul unui proces cu indivizii?
Sa inteleg ca singura metoda e sa gasesc pe unul sa preia leasingul? Dar pe cine, ca nu se mai baga nimeni pe criza asta!
Am aceeasi problema, dar cu alta firma de leasigng. Mie mi-au pus in fata motivul ca in contract s-a optat chiar de la semnare pentru cumparare irevocabila si deci nu mai pot sa renunt (ceea ce e adevarat, este o astfel de clauza, de care nu stia nimeni). Nu e abuziv? Dar la fel, nu stiu cum sa procedez. Chiar nu e nimeni in masura sa ne dea un sfat?
Sfat: da-i in judecata firma de leasing, pentru clauza abuziva in contract ( cu motivarea ca este impus si clauza respectiva nu a fost negociata direct cu tine) Mai mult decat atat, legea leasingului 51/1997, prevede ca la sfarsitul contractului de leasing ai drept de optiune de a restitui bunul, de a solicita vanzarea lui..si daca acest drept nu-l respecta soc. de leasing va plati daune interese. Deci nu poate sa-ti impuna de la inceput sa cumperi obiectul leasingului. In caz contrar contractul este de vanzare-cumparare cu plata in rate
Poti sa-i notifici prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire ca intelegi sa inchei contractul de leasing, incepand cu ce data vrei tu, si fara nici un fel de motiv.Singura obligatie este sa achiti taxa de inchidere anticipata prevazuta in contract. Legea Leasingului nr. 51/1997 prevede acest lucru si o gasiti pe net
Va rog nu mai scrieti mesaje consecutive, puteti edita. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Notificare de reziliere societate leasing alexarpad2003 alexarpad2003 Am un contract cu RCI LEASING Romania IFN, am intarziat cu plata unor facturi iar soldul a ajuns la 30.000 RON ( cat 3 rate ). Am primit somatii, am primit ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing a001122 a001122 buna ziua am un contract de leasing cu firma RCI Leasing Romania IFN SA pt achizitie un autoturism inca din anul 2007. azi dimineata am sunat la dinsii si ... (vezi toată discuția)
Problema leasing alincons alincons Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere ( asa se numeste, nu contract de leasing ) pentru o masina, in 2009. Sunt in imposibilitatea de a mai ... (vezi toată discuția)