avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... problema leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

problema leasing

Buna ziua.
Am incheiat un contract de inchiriere ( asa se numeste, nu contract de leasing ) pentru o masina, in 2009. Sunt in imposibilitatea de a mai plati ratele, si datorita intarzierii la plata, am primit un SMS ca mi s-a reziliat contractul. Am sunat la firma si mi s-a spus sa predau masina la dealer-ul local. In contractul meu scrie ca daca se reziliaza contractul trebuie sa platesc ratele restante si o suma egala cu avansul platit.
Intrebarile mele sunt - pentru ca am auzit multe discutii si probleme despre leasing:
1. trebuie sa primesc o notificare scrisa oficiala pentru rezilierea contractului sau sa le trimit eu lor ca vreau sa inceteze contractul, ca sa nu imi factureze si alte rate din contract?
2. odata ce e un contract de inchiriere, nu de leasing, - lucru recunoscut de firma respectiva intr-un mail - este normala clauza conform careia trebuie sa platesc despagubiri egale cu avansul platit? si daca da, aceasta despagubire este considerata a fi avansul in sine, pe care nu-l mai primesc inapoi?
Sper sa fi fost destul de clar in exprimare si as vrea sa ma poata ajuta cineva cu niste raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:43, 16 Iunie 2010
1. daca ati primit acel SMS inseamna ca e reziliat contractul. Normal ar fi trebuit sa primiti o instiintare scrisa, va sosi probabil prin posta sau in modalitatea in care primiti facturile ( e-mail etc.);
2. nu conteaza denumirea contractului, ci clauzele din el. Daca ati semnat contractul inseamna ca ati fost de acord cu toate clauzele.

Sunteti bun de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire contract de leasing Mihaela Hornea Mihaela Hornea Revin cu aceeasi intrebare de ieri, poate astazi cineva stie raspunsul. La 9.02.2009 se incheia un contract de leasing intre societatea numita P si persoana ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing AdelaidaC AdelaidaC In cazul in care nu se platesc doua rate de leasing, as dori sa stiu daca societatea de leasing in primul rand reziliaza contractul si apoi recupereaza ... (vezi toată discuția)
Refuz de reziliere contract leasing rci mariusc2 mariusc2 Ma confrunt cu urmatoarea problema: - deliberat nu am mai platit ultimile doua rate de leasing la masina achizitionata prin RCI LEasing IFN, pentru a ... (vezi toată discuția)