avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate vrl

Activitate vrl

Acum vreo 10 ani am cumpărat o casă construită în 1934. Ulterior achiziționării am aflat că la calcan, spate în spate cu casa mea, a fost o altă casă care între timp a fost demolată. Vecinii au construit apoi o altă casă la 3-4 m distanță de calcan.
Problema mea este cu umiditatea care o am în pereți tocmai pe acel perete de la calcan.
Nu știu dacă au făcut vreo expertiză atunci când au demolat dar cu siguranță nu au făcut nici un fel de lucrare asupra casei mele care a rămas cu spatele gol.
Pot să le cer să efectueze lucrări la calcanul meu ținând cont că cele două case se protejeau de umiditate reciproc?
Răspuns la discuția Investiție într-o coproprietate
Nu vreau și nici nu îmi place să fiu insistent, dar aş dori să știu cu ce am greșit de nu primesc niciun răspuns.
Am făcut ceva greșit, am încadrat greșit topicul în aceasta categorie sau chiar nu știe nimeni?
Îmi cer scuze pentru insistențe încă o dată.
O zi bună tuturor.
Răspuns la discuția Investiție într-o coproprietate
Revin cu intrebari, detalii si eventuale variante posibile pentru ca nu am primit niciun raspuns.

1. Solutia cea mai buna din punctul meu de vedere ar fi ca ei sa ne cedeze cele 2 treimi ale lor sau macar o treime. Este, cred eu, solutia cea mai buna dar si cea mai delicata pentru ca tinand cont de varsta lor se vor gandi la cine stie ce prostii. Sunt batrani si pe o parte ii inteleg.

2 Daca toate facturile se vor face pe numele meu se poate ca in cazul unui nedorit partaj eu sa primesc cat am investit sau voi primi doar jumatate din treimea detinuta in acte cu sotia?

3. Din punct de vedere al taxelor si impozitelor cum ar fi mai avantajos sa se faca transferul celor 2 treimi catre noi? Prin vanzare-cumparare, donatie sau sa asteptam succesiunea?
Bună seara,
În urmă cu ceva timp am cumpărat împreună cu soția și părinții ei o casă. În acte, conform cu aportul financiar la cumpărare, eu cu soția avem 1/3 și părinții ei 2/3.
Eu doresc să fac consolidarea și extinderea locuinței dar ei, pentru că nu locuiesc cu noi, și pentru că nu au niciun interes și nici bani nu vor participa financiar.
Toate sunt bune și frumoase acum dar pentru că avem vorba aceea: "niciodată să nu spui niciodată" aş dori să vă întreb cum ar trebui să procedez ca să nu îmi pară rău mai târziu. Am uitat să precizez că soția este unicul lor copil.