avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate Marina_M

Activitate Marina_M

Buna ziua,

Compania m-a angajat sa fac un anumit job. Departamentul respectiv a esuat astfel ca am fost relocata pe alt departament, pentru ca mai apoi si departamentul respectiv sa esueze si sa-l inchida, iar in momentul de fata vor sa ma relocheze pe un alt departament, desi nu am pregatirea necesara si nici nu este job-ul pe care mi l-as dori... Este corect si legal ceea ce face angajatorul?

Va multumesc!
Buna ziua,

Sunt salariata de mai bine de 12 luni, momentan in concediu prenatal si as dori sa ma lamuresc cu privire la cateva aspecte din cadrul Contractului Colectiv de munca la nivel national.

Mai precis, este vorba despre art. 51, lit. C, care spune:
“ART.51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecarui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate”.

Chestiunile la care am inca neclaritati sunt urmatoarele:
1. Nu am reusit sa inteleg care firme vor fi supuse acestui tip de contract colectiv de munca la nivel national.
2. Voi putea beneficia de acest ajutor financiar la momentul nasterii copilului? Daca da, ce demersuri trebuie sa desfasor pentru a beneficia de acesta?
3. In cazul in care compania refuza acordarea acestui ajutor financiar de ce instrumente juridice as dispune si ce anume ar trebui facut in acest sens?
Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Marina.