avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru-1981

Activitate alexandru-1981

Răspuns la discuția Incasare bani fara factura
Multumesc
Multumesc pentru clarificari. Stiti cu aproximatie despre ce suma ar fi vorba ? in cazul amenzii si sa presupunem ca in ultimii 7ani am incasat 25mii euro (in lei, spun o suma deoarece nu am ide cat a fost, o parte din bani din lucrari,) ar insemna sa platesc 16% impozit +acea amenda ? Aveti idee ce inseamna aceasta amenda?

Multumesc inca o data.

Multumsc

Ce pot face cu acest cazierul fiscal daca nu sunt pfa, srl, etc?

Imi cer scuze ca pun multe intrebari,dar in acest domeniu sunt paralel.

Tot ce pot risca este doar o amenda si sa platesc penalizarile din urma, fara urmari penale?

Multumsc

Ce pot face cu acest cazierul fiscal daca nu sunt pfa, srl, etc?
Am fost azi la finante sa intreb (desigur nu am dat numele meu)

I-am explicat situatia:
- freenlancer si am incasat periodic sume de bani, nu foarte mari (am specificat ca sa nu se gandesca ca incasam mii de euro pe luna.. ) si mia spus clar:
- daca nu am contract semnat cu persoana sau firma respectiva sau nu am oferit factura, NU pot plati impozitul in urma declaratiei 200 anuale (eu sincer am crezut ca se poate chiar fara contract semnat, etc) si sunt descoperit.

Problema e ca eu vreau sa platesc dar nu pot plati acest impozit deoarece nu am contract semnat cu persoana/firma respectiva , cel putin asa mi s-a spus.

Dar cazier se poate face sau nu are treaba in aceasta situatie? Intreb deoarece am gasit pe acest forum o explicatie:
www.avocatnet.ro/content/art...
"
Concluzii

Ca sa raspund scurt si la obiect la intrebarile din titlu, da, conform noului format al legii, orice fapta de a ascunde sau sustrage de la impozitare cu buna stiinta, intentionat, un venit considerat impozabil, fie el si modic, reprezinta evaziune fiscala si se pedepseste cu inchisoarea.
"
eu am realizat site-uri, nu mereu dar cred ca 1pe luna tot am realizat, de cativa ani ... si daca nu am pfa nu am putut da factura si nu s-a dorit ca sa semnam contract. si nu pot plati impozitul.

Se numeste evaziune fiscala si se penalizeaza cu inchisoarea?
Multumesc,
Am vazut ca mi-a pus bani din firma lui in contul meu personal fara ca eu sa ii eliberez factura sau orice altceva.
Eu ce as putea pati, daca el face plangere si mi se verifica contul si se vede ca am incasat sume dar nu am eliberat factura (nu am firma).

Ce ma sfatuiti sa fac si ce pot sa risc?
Buna seara,
As dori sa stiu daca se poate ce se intampla daca cineva oferea servicii (fara firma, contract) si incaseaza bani, dar nu ofera factura si nu platste impozitul (declaratie la finante) si daca cineva se sesizeaza, ce se intampla ?

Am avut unele lucrari webdesign si nu am platit impozitul si cineva vrea sa se sesize sa depuna plangere ca lucrez la negru.

Pot face inchisoare sau dupa noua lege, pot sa fiu in arest la domiciliu?
Buna seara tuturor.
Doresc sa infiintez o firma PFA sau II, nu stiu care este mai buna, pentru realizarea de site-uri web si intretinerea acestora.

Am unele neclaritati , daca ma puteti ajuta:
- eu voi deveni administratorul acestei firme si doresc sa am rol de angajat (sa platesc la stat tot ce trebuie platit : sanatate, pensie si ce mai este obligatoriu)
- banuiesc ca va trebui sa imi pun un salariu, si as opta pentru minimul pe aconomie.
- cum este mai bine: sa declar o suma de incasari pe an si sa se imparta pe trimestru sau cum este cel mai bine?
- daca se poate estima, cat as plati pe trimestru la stat daca as avea 8000 lei incasari pe an, as plati la stat ca si angajat ?

Ma intereseaza varianta cea mai simpla, cu cat mai putine batai de cap. Facturi nu cred ca voi da multe pe luna ... 2-3

Va multumesc frumos.