avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare II sau PFA si plati la stat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare II sau PFA si plati la stat

Buna seara tuturor.
Doresc sa infiintez o firma PFA sau II, nu stiu care este mai buna, pentru realizarea de site-uri web si intretinerea acestora.

Am unele neclaritati , daca ma puteti ajuta:
- eu voi deveni administratorul acestei firme si doresc sa am rol de angajat (sa platesc la stat tot ce trebuie platit : sanatate, pensie si ce mai este obligatoriu)
- banuiesc ca va trebui sa imi pun un salariu, si as opta pentru minimul pe aconomie.
- cum este mai bine: sa declar o suma de incasari pe an si sa se imparta pe trimestru sau cum este cel mai bine?
- daca se poate estima, cat as plati pe trimestru la stat daca as avea 8000 lei incasari pe an, as plati la stat ca si angajat ?

Ma intereseaza varianta cea mai simpla, cu cat mai putine batai de cap. Facturi nu cred ca voi da multe pe luna ... 2-3

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 08:15, 26 Ianuarie 2015
Subiectul a mai fost dezbatut aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devin pfa ? iusanlia iusanlia as dori sa stiu ce anume trebuie sa fac ca sa ma inregistrez ca PFA . voi lucra ca agent imobiliar si patronul firmei asa lucreaza cu angajatii . nu primesc ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa alexg2014 alexg2014 Buna, Doresc sa imi infiintez un PFA cu activitatea legata de realizare site web, intretinere site-uri web/administrare, promovare site web. Nu voi avea ... (vezi toată discuția)
Contribuþia la fondul de pensii pentru traducãtorii pfa albalbalb albalbalb Bine v-am gasit! Inteleg din mesajele citite, ca, daca ma inregistrez ca societate individuala sau chiar ca PFA, ar trebui sa platim lunar 222 lei la stat ... (vezi toată discuția)