avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Activitate Evelyn1980

Activitate Evelyn1980

Discuție Comert online
Buna ziua,

Am inceput colaborarea cu o firma din Israel care vrea sa lanseze o platforma online in Romania. Ei au dezvoltat site-ul in lb romana, platforma tradusa in romana, iar eu ar trebui sa fiu reprezentatul Firmei X -- Romania. Clientii romani pot fi persoane fizice sau juridice, plata este sub forma de abonament ( prin card sau paypal).

Intrebarea mea, din punct de vedere legal, ar trebui sa aibe si un punct de lucru in Romania? Sau eu, sub ce forma pot reprezenta firma? Trebuie sa figurez ca angajat al lor? Ei trebuie sa depuna vreo cerere sau document la vreo institutie?

Multumesc!
Răspuns la discuția blocare cont bancar personal
Inca o intrebare, in OG 2/2001, actualizata 2014, art 13, alin. 1, se spune Articolul 13
(1)Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei . Puteti sa imi spuneti concret la ce anume se refera? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția blocare cont bancar personal
Multumesc pentru raspunsuri.
Mi s-a transmis ca trebuie sa achit toata suma si abia apoi sa vin cu pv-ul ca sa imi fie restituita...Sau sa atac decizia de executare silita in instanta. Oricum ar fi, pentru ambele cai am nevoie de bani, dar singurii bani de care dispun sunt cei din salariu...care in momentul de fata sunt blocati in cont. Am inteles ca organul fiscal are posibilitatea de a bloca un cont, dar nu poate opri decat 1/3 din salariu, conform art 143 din codul civil, daca nu ma insel. Si as mai avea o intrebare, daca se poate, emiterea de catre primarie a actului administrativ fiscal echivaleaza cu inceperea executarii silite? Nu ar fi trebuit sa primesc o notificare, somatie care sa ma avertizeze ca daca nu platesc in termen de x zile, se va demara procesul de executare?
Buna ziua,

In 2010 a trebuit sa plec din Bucuresti la Bacau, mi-am luat o rovinieta pentru o zi, am avut o problema cu masina si expirarea rovinietei s-a produs in timp ce ma aflam aproape de Urziceni, la intoarcere spre Bucuresti. Un politist m-a oprit pentru control, a vrut sa imi ridice talonul pentru rovinieta, am incercat sa-l rog sa imi dea doar amenda fara ridicare talon, dar domnul s-a enervat si a spus ca am incercat sa obstructionez justitia si mi-a dat 2000 de lei (48 ore). Drept urmare am refuzat sa semnez procesul-verbal. Am actionat Politia Urziceni in justitie, procesul s-a incheiat dupa 8 luni, am castigat. Astazi, 26 ian 2015 mi-a fost blocat contul de salariu de catre banca pentru ca am acea amenda neplatita plus inca doua amenzi de centura din 2014. In primul rand stiu ca legal ar putea sa imi opreasca doar 1/3 maxim 1/2 din salariu, in al doilea rand mi s-a transmis ca mi-a fost emis un act administrativ fiscal in 2014 pentru neplata amenzii, dar eu nu am fost instiintata nici postal nici electronic. Amenda de 2000 lei teoretic nu exista, castigand procesul, totusi nu mi se permite retragerea macar a restului din salariu. Cele doua amenzi vreau sa le platesc, dar pe cea mare de 2000 nu, avand in vedere ca in instanta s-a constatat ca nu sunt vinovata. Cum as putea proceda? Multumesc