avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate yceblue

Activitate yceblue

Din pacate , nu stiu cum sa procedez si cui sa ma adresez .
La ei cand am sunat , au spus ca in momentul in care au trimis catre banci proprirea au trimis si o notificare scrisa la adresa mea.
Notificarea nu am primit-o , dar proprirea sa executat automat .
Mi-au spus ca este perfect legal ceea ce fac .
Pai si executorul judecatoresc nu ia act despre situatie intr-o sala de judecata , sau hotaraste el de capul lui cum face ?
Chiar nu stiu cum sa fac ...
Ma gandesc ca pot lua si casa pentru un credit de nevoi personale , in halul in care se procedeaza...
Din pacate , azi am ajuns la banca deoarece nu puteam sa retrag nici un ban de pe card .
Intr-adevar , proprirea era efectuata .
Am facut rost de numarul de telefon al executorului judecatoresc ( mi l-au dat cei de la banca ), i-am sunat si au spus ca e perfect normal si legal....acum cat de normal si legal este , nu stiu .Inca o data le-am spus ca nu am primit nici o notificare , nu am fost convocat nicaieri...
Mi sa spus ca ca : o anume firma de recuperare nu a reusit sa recupereze suma , iar ei prin intermediul altei firme , plus executorul , a facut proprire DIRECT pe contul meu fara nici o notificare .
Mentionez ca nu am luat act de aceasta notificare , nu am fost citat niciunde , si ca este perfect legal ceea ce ei au facut ...
Au retras suma si cu asta basta...
Deci ce sa mai cred despre prescriptie.....10 ani....
Va multumesc tare mult !
Imi puteti da o informatie in acest sens ?
Unde ma pot interesa , ce fel de jurist ?
Buna ziua.
Doresc o informatie in legatura cu o citatie primita de la o asociatie de avocatura de aprox 4 zile ..
Acesta citatie , face subiectul unui card de credit contractat in anul 2005 , achitat 75 % dupa care din motive financiare , a mai ramas de achitat in jur de 600 de ron .Recunosc , ca nu am mai platit acesta suma , nu am mai dat importanta , pana acum cand dupa 10 ani , am primit acesta instiintare cu o recomandata ( care a fost semnata de postas , lipseste semnatura mea ) cu copii dupa contractul initial de la banca , copie dupa buletinul meu de atunci si o notificare catre mai multe banci ca subsemnatul va avea propriri pe salariu sau conturi la acele banci ( daca am ) .
De asemenea mi se indica adresa asociatie de avocatura , unde sa ma prezint pentru a indica tot ceea ce am in proprietate , bunuri imobile sau mobile , conturi s.a.s.m.d .
La acea suma se mai adauga niste penalitati + 600 ron cheltuieli de judecata .
Mentionez ca nu am fost citat in nici o instanta , si nici nu am fost prezent la nici o decizie a unei curti a instantei in privinta judecarii acestui caz.
Pot face ceva acum , sau este legala calea pe care sa solutionat acest caz ?
Buna seara.
In anul 2008 am contractat impreuna cu fosta sotie un credit de aprox 20.000 E . Creditul a fost unul de nevoi personale .
Toate bune si frumoase pana la venirea crizei.Primele rate au fost de 280 E pe care puteam sa mi le permit sa platesc. Dupa inceperea crizei , rata sa majorat la 450 E.
Am platit pana in 2011 acesta rata.
Din 2011 din considerente economice , nu am mai putut plati acesta rata, si am apelat la banca ( Bancpost ), pentru reducerea ratei.
Mi sa facut din nou un alt contract cu o reducere de dobanda si o rata mai mica , aprox 200 E .
Pana anul trecut am platit acesta rata fara intarziere, dupa care timp de 9 luni am fost plecat afara si nu am mai platit.
La intoarcere am inceput sa platesc din nou, dar deja sunt in biroul de credit cu risc maxim si au predat contractul unei firme de recuperari.
Intre timp m-am recasatorit si am luat un apartament cu actuala sotie ( pe care l-a platit ea cu parintii ei ) , dar sunt si eu in acte ca proprietar.
Intrebarea este , daca sunt dat la firma de recuperari pentru cele 9 luni de neplata, cu toate ca am inceput sa platesc rata normala ( fara datoria veche de 9 luni ) pot lua acestia casa ?
Daca da, pot sa renunt la dreptul de proprietar in favoarea sotiei ?
Nu vreau ca din cauza unei greseli a mea , sa aiba de suferit sotia .
Ea nu are nici o vina din trecutul meu.
Voi continua sa platesc rata, dar nu am de unde sa dau suma integrala datorata in urma celor 9 luni cu tot cu dobanzile aferente( aprox 3000 E ).
Va rog, ajutati-ma cu un raspuns favorabil pentru a face lucrurile cum trebuie , astfel incat nimeni sa nu aibe de suferit !

Multumesc anticipat,