avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita , mobile si imobile
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita , mobile si imobile

Buna seara.
In anul 2008 am contractat impreuna cu fosta sotie un credit de aprox 20.000 E . Creditul a fost unul de nevoi personale .
Toate bune si frumoase pana la venirea crizei.Primele rate au fost de 280 E pe care puteam sa mi le permit sa platesc. Dupa inceperea crizei , rata sa majorat la 450 E.
Am platit pana in 2011 acesta rata.
Din 2011 din considerente economice , nu am mai putut plati acesta rata, si am apelat la banca ( Bancpost ), pentru reducerea ratei.
Mi sa facut din nou un alt contract cu o reducere de dobanda si o rata mai mica , aprox 200 E .
Pana anul trecut am platit acesta rata fara intarziere, dupa care timp de 9 luni am fost plecat afara si nu am mai platit.
La intoarcere am inceput sa platesc din nou, dar deja sunt in biroul de credit cu risc maxim si au predat contractul unei firme de recuperari.
Intre timp m-am recasatorit si am luat un apartament cu actuala sotie ( pe care l-a platit ea cu parintii ei ) , dar sunt si eu in acte ca proprietar.
Intrebarea este , daca sunt dat la firma de recuperari pentru cele 9 luni de neplata, cu toate ca am inceput sa platesc rata normala ( fara datoria veche de 9 luni ) pot lua acestia casa ?
Daca da, pot sa renunt la dreptul de proprietar in favoarea sotiei ?
Nu vreau ca din cauza unei greseli a mea , sa aiba de suferit sotia .
Ea nu are nici o vina din trecutul meu.
Voi continua sa platesc rata, dar nu am de unde sa dau suma integrala datorata in urma celor 9 luni cu tot cu dobanzile aferente( aprox 3000 E ).
Va rog, ajutati-ma cu un raspuns favorabil pentru a face lucrurile cum trebuie , astfel incat nimeni sa nu aibe de suferit !

Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
yceblue, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:47, 30 Ianuarie 2015
Avand in vedere ca dvs aveti calitate de proprietar asupra bunului imobil ,exista posibilitatea ca recuperatorul sa dispuna procedura de executare silita asupra acestuia
Negociati incheierea de angajament de plata
Dvs nu datorati doar 3 mii, tot creditul a fost declarat scadent anticipat.
Fosta soție are bunuri proprii sau comune cu dvs? Va fi mai ușor de executat.
Creditorul poate cere partajul imobilului pt a executa partea dvs, la partaj, soția poate obține o cota majorata dat fiind faptul că a contribuit mai mult.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul coplatii la ratele bancare cris_deo cris_deo buna seara. de aprox. un an si sase luni sunt separat de fosta sotie si am deschis actiune de divort . cam tot in acel moment am solicitat si mi s-a aprobat ... (vezi toată discuția)
Extras de cont rate imobil partaj bună ziua, soțul meu este ... pinko pinko Extras de cont rare imobil partaj Bună ziua, Soțul meu este in proces de partaj cu fosta sotie in vederea atribuirii imobilului, bun comun, imobil ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale - divort fara partaj, plata efectuata doar de unul dintre soti Koresan Koresan Sunt in divort cu sotul, am luat impreuna in 2008 , un credit de 50.000 euro pe 35 ani, eu fiind debitor, el codebitor In prezent, numai eu sunt nevoita sa ... (vezi toată discuția)