Buna seara.
In anul 2008 am contractat impreuna cu fosta sotie un credit de aprox 20.000 E . Creditul a fost unul de nevoi personale .
Toate bune si frumoase pana la venirea crizei.Primele rate au fost de 280 E pe care puteam sa mi le permit sa platesc. Dupa inceperea crizei , rata sa majorat la 450 E.
Am platit pana in 2011 acesta rata.
Din 2011 din considerente economice , nu am mai putut plati acesta rata, si am apelat la banca ( Bancpost ), pentru reducerea ratei.
Mi sa facut din nou un alt contract cu o reducere de dobanda si o rata mai mica , aprox 200 E .
Pana anul trecut am platit acesta rata fara intarziere, dupa care timp de 9 luni am fost plecat afara si nu am mai platit.
La intoarcere am inceput sa platesc din nou, dar deja sunt in biroul de credit cu risc maxim si au predat contractul unei firme de recuperari.
Intre timp m-am recasatorit si am luat un apartament cu actuala sotie ( pe care l-a platit ea cu parintii ei ) , dar sunt si eu in acte ca proprietar.
Intrebarea este , daca sunt dat la firma de recuperari pentru cele 9 luni de neplata, cu toate ca am inceput sa platesc rata normala ( fara datoria veche de 9 luni ) pot lua acestia casa ?
Daca da, pot sa renunt la dreptul de proprietar in favoarea sotiei ?
Nu vreau ca din cauza unei greseli a mea , sa aiba de suferit sotia .
Ea nu are nici o vina din trecutul meu.
Voi continua sa platesc rata, dar nu am de unde sa dau suma integrala datorata in urma celor 9 luni cu tot cu dobanzile aferente( aprox 3000 E ).
Va rog, ajutati-ma cu un raspuns favorabil pentru a face lucrurile cum trebuie , astfel incat nimeni sa nu aibe de suferit !
Avand in vedere ca dvs aveti calitate de proprietar asupra bunului imobil ,exista posibilitatea ca recuperatorul sa dispuna procedura de executare silita asupra acestuia
Negociati incheierea de angajament de plata
Dvs nu datorati doar 3 mii, tot creditul a fost declarat scadent anticipat.
Fosta soție are bunuri proprii sau comune cu dvs? Va fi mai ușor de executat.
Creditorul poate cere partajul imobilului pt a executa partea dvs, la partaj, soția poate obține o cota majorata dat fiind faptul că a contribuit mai mult.