avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Extras de cont rate imobil partaj Bună ziua, Soțul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Extras de cont rate imobil partaj Bună ziua, Soțul meu este ...

Extras de cont rare imobil partaj

Bună ziua,

Soțul meu este in proces de partaj cu fosta sotie in vederea atribuirii imobilului, bun comun, imobil achiziționat prin programul Prima Casă in timpul căsătoriei. In 2015 , iunie a fost achiziționat imobilul, in noiembrie 2016 aceștia au contractat și un credit de nevoi personale (refinanțare al altuia). Deci în timpul căsătoriei aceștia plateau 2 rate: imobil și credit nevoi personale, cele 2 rate având scadența în aceeași zi, pe 20 ale lunii!! După divorț, contrar a ceea ce a făcut în timpul căsătoriei, fosta sotie a început să plătească lunar o sumă de bani (care dorea să fie atribuită doar ratei creditului imobiliar, nedorind să contribuie după divorț și la plata ratei de nevoi personale!!) . Totalul celor 2 rate lunare era de aprox 1800 Ron, fosta sotie plătind după divorț aproximativ jumătate adica 900, dar văzând că scadența celor 2 rate era 20 ale lunii și luandu se mai întâi banii din contul fostei sotii (garant pt celor 2 credite- soțul lăsa contul nealimentar, așa obliga pe fosta sotie să plătească) acești aproximativ 900 Ron se duceau pt plata aproape integrală a ratei imobilului !! Restul de 900 de după din contul fostului soț se duceau integral pt plata ratei de 750 ale creditului de nevoi personale și aprox 150 Ron pt completarea integrală a ratei imobilului!! Acum fosta pretinde o contribuție majoră la plata ratei imobilului , după divorț, specificând că ea a plătit aprox 85% după divorț!!!!
Întrebarea e : in calcului contribuției de după divorț pt plata ratei imobilului, nu se ia în calcul atât activul cat și pasivul per total? Ce ar fi însemnat? Că dacă fostul soț după divorț ar fi platit rata creditului ipotecar integral și fosta rata de nevoi personale (750 Ron) se consideră că ea nu a avut nicio contribuție după divorț la plata ratei creditului imobiliar???? Se ia în considerare și că soțul a plătit doar el rara integrală a creditului de nevoi personale la calculul contribuției pt rata creditului imobiliar?
2. Fostul soț, din totalul veniturilor salariale în timpul căsătoriei, avea 65-70% și implicit din contul lui se plătea ratele (foștii soți au mai contractat 3 credite înainte). Poate prezenta in instanță proba extrasului de cont, dar, din motive de privacy, cu datele care nu sunt de interes, șterse?? Să rămână vizibile din extras , doar ratele pe care acesta și fiarta sotie le plateau atât în timpul căsătoriei cât și după?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pinko , utilizator 12:41, 4 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se iau in calcul atat activul cat si pasivul. Trebuie formulate corect actiunile in instanta. altfel nu veti ajunge sa impartiti ce trebuie.
Mulțumesc pentru răspuns,

încă o nelămurire as avea...pt a prezenta situația contribuțiilor la plata ratelor dinainte și după divorț în vederea calculării sultei de către instanță, pt a fi luat în considerare extrasul de cont, cum trebuie prezentat acesta ca și probatoriu? Doar paginile de interes în care se vede plata ratelor cu celelalte date care nu fac obiectul cererii acoperite sau eliminate sau se accepta o expertiză contabilă (in care se specifica conform cu originalul), un rezumat, grafic cu contribuția fiecărui cu privire la plata fiecărui credit?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2022
pinko, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj olive_ro olive_ro Buna, Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)
Divort cu credite divada divada buna ziua, dupa 25 de ani de casnicie vom ajunge la divort, dar la momentul actual am un credit de nevoi personale de 360milioane doar pe numele meu - sotul ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc ratele dupa depunerea actiunii de divort cristimondialu63 cristimondialu63 Buna seara. Am o intrebare : am depus actele de divort, iar primul termen este abia in toamna. Am 2 credite de nevoi personale luate in timpul casatoriei pe ... (vezi toată discuția)