avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se platesc ratele dupa depunerea actiunii de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se platesc ratele dupa depunerea actiunii de divort

Buna seara.
Am o intrebare : am depus actele de divort, iar primul termen este abia in toamna. Am 2 credite de nevoi personale luate in timpul casatoriei pe adeverinta mea de salariu, bani pe care i-am folosit impreuna pt cumpararea de bunuri si alte cheltuieli. Dupa depunerea actiunii de divort, si chiar dupa ce divortul devine definitiv si irevocabil, pana la partaj, cum se platesc aceste rate? Sunt pe numele meu pentru ca am salariul mai mare si nu a fost nevoie si de adeverinta de salariu pentru viitoarea fosta sotie. Banii s-au cheltuit in timpul casatoriei. Se poate face ceva ca ratele sa se imparta, chiar si fara partaj?? Ca, la cum se misca treaba in judecatorii, in ritmul asta apuc sa platesc de unul singur ratele si nu prea e corect.
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: cristimondialu63 , utilizator 14:30, 29 Mai 2011
ma tem ca ratele le ve ti achita singur. din bunurile dobindite in timpul casatoriei faceti dovada contributiei pentru achizitionarea lor in cazul actiunii de partaj.
Din pacate va trebui sa platiti ratele pentru a nu ramane restanta. La partaj se va tine cont de contributria dvs. la achitarea ratelor . Solicittai preschimbarea termenului de judecata la un termen mai apropiat si incercati sa faceti un partaj amiabil cu sotul. E in avantajul ambilor.
ok, dar pana se termina partajul, eu sunt obligat sa platesc ratele, DOAR pentru ca sunt pe numele meu? Nu pot plati doar jumatate din rata?
ratele sint intregi, cota 1/1, nevasta e pe jumatate...
puteti fi mai explicit , va rog? Astept sfaturi, nu ironii

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort constanta2009 constanta2009 Sunt divortata din anul 2008. La momentul respectiv nu am facut partaj cu fostul sot. In timpul casniciei am contactat un imprumut de nevoi personale, un card ... (vezi toată discuția)
Partaj divort palada.elena palada.elena Am divortat in septembrie si acum urmeaza partajul. Am doua nelamuriri: 1) in 2007, am vandut apartamentul 2 camere in care locuiam cu sotul si copii mei, ... (vezi toată discuția)
Divort cu credit ipotecar cameliapisica11 cameliapisica11 sotul meu vrea sa bage divort si noi avem un credit ipotecar .ce sa fac eu sunt proprietar el a contractat creditul unde trebuie sa bage divortul si cum se ... (vezi toată discuția)