sotul meu vrea sa bage divort si noi avem un credit ipotecar .ce sa fac
eu sunt proprietar el a contractat creditul unde trebuie sa bage divortul si cum se imparte datoria mentionez ca el nu mai are serviciu iar salariul meu este de 800 lei cum se face va multumesc anticipat
Daca nu va intelegeti amiabil sa mergeti impreuna la primarie sau notar, atunci va trebui sa parcurga procedura informarii privind medierea. Apoi sa introduca actiunea la judecatoria d ela ultimul domiciliu comun al sotilor.
La partaj se impart atat activele (bunurile) cat si pasivul (creditul), daca sunt dobandite/contractate in timpul casatoriei.
Daca sotul nu are bunuri in proprietate, chiar daca impartiti creditul nu aveti de unde recupera cat platiti si pt el, iar dvs ramaneti fara casa daca nu achitati ratele.
Trebuie sa informati si banca despre partajarea creditului. Cum unul din soti nu are serviciu iar celalalt are un salariu de 800 lei chiar nu vad cum se va achita creditul.
Credit ipotecar
viorelh
Buna ziua,
Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)