avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort amiabil, bunuri in leasing
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort amiabil, bunuri in leasing

Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar celalalt plateste ratele si utilizeaza bunul. Aceste bunuri sunt supuse partajului? Atata timp cat nu sunt proprietatea sotilor?
Cel mai recent răspuns: Paul-Cristian Blazi , Consilier juridic 07:45, 17 Aprilie 2010
nu, nu intra in masa partajabila bunurile propriu-zise, intrucat nu sunt in patrimoniul sotilor.
La desfacerea casatoriei, bunurile comune se impart intre soti potrivit invoielii acestora. Daca sotii nu se invoiesc asupra impartirii bunurilor comune, va hotari instanta judecatoreasca. Mentionez ca orice bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun si va fi supus partajului. In cazul in care bunul-leasing este luat pe numele unei terte persoane si nu aveti o conventie sau un inscris pt a dovedi faptul ca bunul este platit in totalitate de dv. si sunteti posesor de buna credinta a acestuia nu prea vad cum ati putea obtine bunul respectiv. Cautati tot timpu sa ramaneti pe calea amiabila. Succes
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
Paul-Cristian Blazi, Consilier juridic
sa inteleg ca se impart doar bunurile nu si datoriile?
ca daca sotul face un credit pe numele sau sicumpara ceva in casa acel bun cumparat se imparte dar cine plateste ratele la banca?
LOT 1
Activ: VALOARE BUNURI IMOBILE
Pasiv: VALOARE DATORIE BANCA
Valoare Lot: ACTIV - PASIV = TOTAL VALOARE LOT 1

LOT2
Activ: VALOARE BUNURI MOBILE
Valoare lot: VALOARE BUNURI MOBILE 2

TOTAL VALOARE LOT 1 si 2 SE INPARTE IN MOD EGAL INTRE SOTI
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Paul-Cristian Blazi, Consilier juridic
nu va departati de la subiect, dragii mei... este sau nu bun partajabil acela cumparat in leasing? pe care scrie numele copaniei de leasing?

Alte discuții în legătură

Divort cu credit ipotecar cameliapisica11 cameliapisica11 sotul meu vrea sa bage divort si noi avem un credit ipotecar .ce sa fac eu sunt proprietar el a contractat creditul unde trebuie sa bage divortul si cum se ... (vezi toată discuția)
Partaj cu credit ipotecar shoricica shoricica buna ziua, pe scurt, cazul meu este urmatorul: am divortat, suntem acum in partaj. a existat o masa de bunuri active si libere de sarcini si un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Cum se face partajul? danaru danaru Pe scurt: el si ea au divortat anul trecut. In urma cu 3 ani si-au achizitionat un apartament , cu credit ipotecar, fiind nevoiti sa-si mai faca alte ... (vezi toată discuția)