avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... divort la notar si partaj credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

divort la notar si partaj credite

Buna ziua,
Eu si sotul meu vrem sa divortam, suntem amandoi de acord, avem un copil de 8 ani.
Am vrea sa divortam la notar, si tot acolo sa facem partajul. Problema la partaj este ca nu stiu cum se procedeaza in cazul nostru: in urma casniciei avem 2 credite, unul ipotecar pentru apartamentul in care locuim (luat prin programul prima casa pe numele sotului, eu coplatitor) si unul de nevoi personale cu ipoteca (luat pe numele meu, cu sotul meu coplatitor pentru ridicarea unei case, care in acest moment este ridicata la semirosu dar neintabulata; ipoteca este pusa pe terenul pe care am ridicat casa).
La primul credit suntem la zi cu ratele, dar la cel de nevoi personale nu am mai platit din luna aug 2012. Daca se va executa bunul (nu prea stiu cum, avand in vedere ca banca are ipoteca pe teren, teren pe care exista o constructie libera de sarcini), nu se va acoperi suma imprumutata.
Daca divortam, cum putem imparti cele 2 credite/bunuri?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adtr , utilizator 13:33, 21 Februarie 2013
Se vor imparti prestatiile in jumatate. Fiecare va fi obligat la plata a jumatate din fiecare credit.
multumesc!
se poate face la notar sau trebuie facut partajul in instanta, cu citarea bancilor in cauza?
daca va intelegeti si luati acordul bancilor inainte, puteti face partajul la notar.
Ati discutat cu sotul in special in ce priveste creditele?
da, am discutat si vom imparti creditele...doar ca nu stiu in ce masura putem lua acordul bancilor..avans in vedere ca nu am mai platit creditul ipotecar...
Puteti sa mai amanati partajul pana vedeti cum mai platiti din credite.. nu are sens sa dati banii pe partaj, cand bunul fie comun, fie impartit, poate fi executat silit.
Constructia si terenul pot fi executate, banii se duc intai la banca cu ipoteca apoi daca raman si la cealalta.
Si pt prima casa, problema sta la fel.. creditele sunt la pachet, prima casa nu e la adapost ca o aveti potecata si platiti creditul la ea, daca nu il platiti si pe celalalt.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Partaj doinatautan doinatautan Bună ziua! În situaţia în care doi soţi divorţează şi singurul bun comun este o casă pentru construcţia căreia a fost necesar un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Divort la notar sau la tribunal stmonica stmonica Buna ziua revin cu alte intrebari.....eu si sotul divortam...ne-am inteles amiabil sa mergem la notariat.....insa eu am descoperit o gramada de minciuni ... (vezi toată discuția)
Partaj credit refinantat -urgenta cardamisa cardamisa m-am casatorit in mai 2001 si in oct 2001 am avut un copil. In 2003 am luat un credit ipotecar pe 15 ani de la banca unde eram angajata . in sept 2006 am ... (vezi toată discuția)