buna ziua,
dupa 25 de ani de casnicie vom ajunge la divort, dar la momentul actual am un credit de nevoi personale de 360milioane doar pe numele meu - sotul meu nu e coplatitor doar am fost intrebata cum il cheama si cnp. nu am achizitionat nimic doar am "trait" din anul 2001 pina in prezent facind numeroase refinantari si achitari de carduri. Totul a inceput cu achizitionarea unei masini cu un credit de nevoi personale cu o dobinda f.mare fixa.Eu am fost cea bugetara cu un salariu fix ,sotul fiind la privat cu minim pe economie chiar si cu perioade fara servici.Am intretinut un minor care in prezent este student .VOI FI NEVOITA SA PLATESC SINGURA?
Fiind pe numele dvs. veti achita singura acel credit. Singura solutie este un proces intentat sotului, eventual chiar in cadrul procesului de divort, atunci cand promovati si partajul. Creditul a fost garantat cu garantie imobiliara ?
Daca veti face dovada destinatiei acelui credit, in speta cheltuieli comune de trai, atunci obligatia dea achiat ratele pe viitor va trebui sa revina - in opinia mea - ambilor soti, necontand pe numele cui este acel credit.
Ceea ce va conta va fi data luarii acelui credit in timpul casatoriei si destinatia comuna a creditului.
Insa va fi f greu, avand in vedere ca parte in acel contract este si o terta persoana si anume o banca.
Este o Gluma? Un bun dobandit in timpul casniciei si platit prin rate de un sot dar folosit de ambii, dupa divort, creditul va fi sustinut de unul singur?!!
La partaj, veti numi bunurile de impartit si datoriile- imprumuturi contractate pt achizitionarea unor bunuri sau pt trai- avand in vedere ca sotul nu a semnat contractul si e posibil sa conteste ca e o datorie comuna, va trebui sa probati cu martori, inscrisuri.
Avand in vedere ca sunteti titulara de contract si veti achita imprumutul singura pe mai departe, puteti cere o cota majorata din bunuri.
Sa zicem ca cereti sa va fie atribuit apartamentul si din sulta ce i s-ar cuveni fostului sot, i se va scade cat datorati dvs la banca, iar masinile le impartiti frateste.
Puteti sa negociati si sa ajungeti la o intelegere, sa semnati un acord de partaj, altfel, daca ajungeti la judecata, ambii veti fi in pierdere..
Multumesc, nu se va putea... Referitor la venituri: are vreo importanta ca sotul meu a avut cheltuieli mai mari decat mine, de ex. facultate privata , motiv pentru care se poate face un raport venituri/cheltuieli si pot avea o cota majorata ?