avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar sau starea civila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar sau starea civila

Buna ziua!As dori daca se poate sa mi se dea un raspuns in legatura cu impartirea bunurilor in cazul unui divort la notar sau la starea civila!Intentionez sa introduc cererea de divort la notar in cazul in care sotul nu va vrea sa mergem la starea civila si as dori sa aflu cum vor ave loc sau cum se va desfasura impartirea bunurilor!Pun aceasta intrebare pentru ca s-ar putea sa intampin anumite impotriviri ale sotului meu in cazul partajului,casa ce e de impartit e pe numele lui desi a fost achizitionata in timpul casniciei,stiu ca bunurile dobandite in timpul casniciei se impart chiar daca a e numele unui singur sot,specific ca mai avem o locuinta care se afla sub ipoteca si in care locuieste fiica mea cu familia!pe mine m-ar interesa cum se face partajul in cazul acesta si daca avem o rata la banca la cre sotul e titular si eu girant ,datoria cum se imparte, in functie de venituri sau in procent de 50% pt fiecare?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ceausescu Liliana - Birou de Mediator , Mediator 15:36, 10 Septembrie 2013
La starea civila puteti doar divorta si numai daca nu exista copii minori. La notar puteti divorta daca exista acordul ambilor soti, dupa care puteti face partajul. Totusi din ce spuneti dvs. nu este foarte probabil sa ajungeti la un acord cu sotul, asa ca va trebui sa apelati la instanta pentru partaj.
Bunurile comune dobandite in timpul casniciei se impart intre cei doi soti (1/2 cota parte) iar in privinta creditului unul dintre soti va prelua creditul, cu acordul bancii si va trebui sa il despagubeasca pe celalalt sot (sulta). Exista si posibilitatea ca imobilul sa se vanda, daca un singur sot nu are suficiente venituri pentru a prelua creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu buletinul Sorina75 Sorina75 Buna ziua, Am luat un credit cu buletinul in urma cu catva ani. Creditul este pe numele meu iar sotul meu girant.....in urma cu un an am divortat, ... (vezi toată discuția)
Divort- custodie copii si partaj imobil ipotecat cristeo cristeo Buna ziua. Am nevoie de opiniile dvs in legatura cu urmatoarea situatie. Casatorie in 2006, 2 copii minori, 1 an si 5 ani. Locuinta cu credit ipotecar, ... (vezi toată discuția)
Partaj notar danaru danaru Buna seara, As dori si eu o informatie...Am hotarat sa facem partajul la notar: un apartament ipotecat, credit imobiliar pe 22 de ani si o masina, tot cu ... (vezi toată discuția)