avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT CU BULETINUL
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT CU BULETINUL

Buna ziua,
Am luat un credit cu buletinul in urma cu catva ani. Creditul este pe numele meu iar sotul meu girant.....in urma cu un an am divortat, fostul sot a plecat din tara iar eu nu am momentan nici un venit, deci mi-e imposibil sa platesc creditul.
Am un apartament proprietete personala (dobandit inainte de casatorie, deci nu a intrat in discutie la divort).
Ce drept ar avea banca asupra apartamentului, ar avea dreptul si posibilitatea ca banca sa-si recupereze bani prin: sechestru asupra apartamentului sau alte metode?
Ce as putea face ca sa impart cu fostul sot obligatia asupra platii ratelor(creditul fiind luat in timpul casniciei).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sorina75 , utilizator 23:14, 20 Februarie 2013
In urma divortului, ati facut si partaj?
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune, iar datoriile facute in timpul casatoriei sunt datorii comune, care se suporta in parti egale.
Numai asa puteti sa-l obligati pe fostul sot la contribuirea la plata acestor datorii comune, mai ales ca este girant, iar in contractul de imprumut probabil ca el a renuntat la beneficiul de discutiune.

Ca o completare, pana veti face partajul, banca va poate executa apartamentul. Vi-l poate executa si dupa partaj, pentru debitul ramas de achitat de catre dvs.
Multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Exista un termen limita de la data divortului, din punct de vedere legal, in care trebuie sa se faca partajul?
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj lllucci lllucci Buna ziua!As vrea sa cer un sfat pentru sora mea.E in situatia de a divorta de sotul ei,cu care nu se mai intelege.Au un apartament achizitionat in rate(pe 20 ... (vezi toată discuția)
Notare credit in cartea funciara gargamella gargamella buna ziua! In timpul casatoriei sotia a facut un imprumut pe nevoi personale , eu am fost girantul ei, doar cu salariul. Am divortat si dupa divort ... (vezi toată discuția)
Divort anii anii sotul meu,inainte de a ne casatori, a facut un credit ipotecar pe 25 ani in ron pt. apartamentul in care locuim.acum suntem casatoriti si am facut o ... (vezi toată discuția)