As dori si eu o informatie...Am hotarat sa facem partajul la notar: un apartament ipotecat, credit imobiliar pe 22 de ani si o masina, tot cu credit , pe 4 ani......Problema e ca ex-sot nu vrea sa amintim de masina in momentul tranzactiei...Ar fi o problema in acest sens?....Oricum, masina e pe numele lui, la fel si creditul prin care a achizitionat-o.
Specific ca-i voi da o sulta ex-sotului si va ramane si cu masina...pe care, nu inteleg de ce nu vrea sa fie mentionata...El invoca motivul taxei notariale, care zice ca va fi mai mare in cazul asta...
Cu ce ma avantajeaza sau dezavantajeaza acest fapt?
daca masina ati fost de acord sa-i ramana lui, la fel si creditul, nu va dezavantajeaza daca n-o treceti in tranzactie, printre bunurile de impartit.
as zice ca dansul e in dezavantaj pt ca puteti avea pretentii mai tarziu asupra masinii sau valorii ei
Problema e ca ex-sot n-a considerat niciodata masina un bun propriu..desi ea a fost achizitionata in timpul casniciei, dar pe numele sau...(A parasit domiciul conjugal cu masina cu tot. Eu nu m-am impotrivit, deoarece nu am carnet de sofer...Si oricum, mie mi-a ramas de achitat ratele la banca ptr apartament...)
Tocmai de aceea mi se pare putin nefiresc sa nu punem si masina ca bun comun in momentul tranzactiei... El refuza, repet, invocand faptul ca ne costa mai mult la taxele notariale.
doamna, bunul (masina) este bun comun, la care aveti si dvs dreptul, sa va despagubeasca. daca v-ati inteles pt un partaj amiabil, ce sulta sa-i dati la casa, sa va ramana dvs, iar masina sa-i ramana lui, nu vad de ce ar mai trece-o in tranzactie sa platiti taxa si pt ea.
e mai bine pt dvs ca n-o trece, masina va ramane bun comun, deocamdata
ganditi-va mai bine daca sulta ce i-o veti da pt casa sa nu fie prea mare, sa fie stabilita corect
pana sa mergeti la notar, trebuie sa aveti acordul bancii, ratele creditelor trebuie preluate cum v-ati inteles, prin act aditional la banca.
Partaj la notar...
danaru
Buna seara,
Dupa divort, am ajuns la o intelegere privind partajul, dar nu in instanta ...Am inteles ca se poate si la un notar.... As dori detalii, va rog ... (vezi toată discuția)