avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu un copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu un copil major

Buna,sunt tot eu maria,in cazul in care ai mei divorteaza..si noi avem 2 credite la 2 banci,carduri de credit si produse achizitionate in rate..toate pe numele mamei,dar facute in timpul casniciei,dupa divort/partaj se vor imparti si sumele datorate creditorilor?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 10:53, 24 Decembrie 2009
Bineinteles....in masa partajabila se vor include atat activul, cat si pasivul (bunurile si datoriile).
Bunurile achizitionate de soti in timpul casatoriei se prezuma a fi comune .Pentru datoriile contractate de unul dintre soti trebuie sa se faca dovada ca sumele de bani au fost folosite pentru nevoile obisnuite ale casatoriei .
Bunurile (mobile ,imobile)dobandite de soti in timpul casatoriei, inclusiv activele financiare,sunt bunuri dobandite in comun ,plecandu-se de la prezumtia de comunitate egala de bunuri si vor fi partajate,in functie de contributia dovedita(prin probatorii-cu acte,interogatorii reciproce,martori,expertize tehnice )a sotilor la achizitionarea si/sau dobandirea lor
Bunurile dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti, sant, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor.
Orice conventie contrara este nula.
Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita.

Sotii raspund cu bunurile comune pentru:
a) cheltuielile facute cu administrarea oricaruia dintre bunurile lor comune;
b) obligatiile ce au contractat impreuna;
c) obligatiile contractate de fiecare dintre soti pentru implinirea nevoilor obisnuite ale casniciei;
d) repararea prejudiciului cauzat prin insusirea de catre unul dintre soti a unor bunuri proprietate socialista, daca prin aceasta au sporit bunurile comune ale sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort , depozit bancar exuser exuser Buna ziua, Eu si cu sotia am depus la judecatorie actiunea de divort acord, actiune semnata de ambele parti. In actiune nu s-a scris nimic despre partaj, ... (vezi toată discuția)
Divort, cer ajutor ! ionutzz ionutzz buna ziua, sunt impreuna cu sotul meu de 17 ani si am luat acum 2 ani aproape niste bani din banca (de la 2 banci) si pe una am pus ipoteca pe casa.Acum sunt ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale marius007go marius007go buna ziua! sunt in prag de divort si intrebarea mea este daca ratele creditelor facute pe numele meu, pe parcursul casatoriei, se impart?Adica daca va prelua ... (vezi toată discuția)