Buna ziua,
Societatea la care am fost administrator a intrat in insolventa in Ian. 2013. In urma insolventei au ramas cec-uri neachitate furnizorilor. Asta s-a intamplat pt ca forma de plata contractuala cu acestia era cu cec postdatat.
Unul dintre furnizori m-a dat in judecata pt inselaciune cu cec si a castigat la fond, iar acum se judeca apelul facut de mine in Bacau. Apel pe care cu siguranta il voi pierde. Sentinta la fond a fost de 10 luni cu suspendare.
Pe langa acest proces acum s-au demarat la politie in Iasi, cercetarile privind celelalte cec-uri (se cunoaste faptul ca bancile trimit refuzul de cec la politie pt cercetari).
Intrebarea mea este : In cazul in care si la Iasi voi primi o sentinta cu suspendare, ce se intampla cu cele doua sentinte? Cum functioneaza concursul de infractiuni in acest caz si ce sanse sunt sa nu se transforme una sau cele doua sentinte in executare?
Va multumesc pentru ajutor !
Multumesc ! De mare ajutor raspunsul, dar a nascut alta intrebare.
Creditorul, care in cazul meu este o banca, a facut demersurile de recuperare printr-un executor. Aceste demersuri trebuie reluate dupa vreo anumita perioada de timp, sau odata facute prima data, acestea raman in vigoare tot timpul?
Am intrat cu o societate in insolventa si de aici au rezultat tot felul de executari silite asupra bunurilor imobile ale familiei precum si asupra conturilor, salariilor, etc. Bunurile au fost executate, iar acum au ramas popririle pe salarii.
1. Exista vreun termen de prescriere a acestor datorii sau vreo alta modalitate de prescriere sau 50% din salarii vor ramane sub executare toata viata?
2. Aceste executari silite raman doar in sarcina celor care au semnat contractele de credit, respectiv bilete la ordin, sau se rasfrang si asupra urmasilor?