Buna ziua,
Societatea la care am fost administrator a intrat in insolventa in Ian. 2013. In urma insolventei au ramas cec-uri neachitate furnizorilor. Asta s-a intamplat pt ca forma de plata contractuala cu acestia era cu cec postdatat.
Unul dintre furnizori m-a dat in judecata pt inselaciune cu cec si a castigat la fond, iar acum se judeca apelul facut de mine in Bacau. Apel pe care cu siguranta il voi pierde. Sentinta la fond a fost de 10 luni cu suspendare.
Pe langa acest proces acum s-au demarat la politie in Iasi, cercetarile privind celelalte cec-uri (se cunoaste faptul ca bancile trimit refuzul de cec la politie pt cercetari).
Intrebarea mea este : In cazul in care si la Iasi voi primi o sentinta cu suspendare, ce se intampla cu cele doua sentinte? Cum functioneaza concursul de infractiuni in acest caz si ce sanse sunt sa nu se transforme una sau cele doua sentinte in executare?
Va multumesc pentru ajutor !
In caz de contopire depinde la ce pedeapsa rezultanta se va ajunge.
Aveti grija sa primiti o pedeapsa cat mai mica in al doilea proces.
La contopire se aplica un spor de1/3 daca se va aplica legea noua.
Depinde si pe ce lege va avea loc judecata deoarece daca faptele sunt vechi va poate ajuta.
Fiind vorba de concurs de infractiuni, sunt de parere ca se va aplica legea veche care este mai favorabila.
Daca veti fi condamnat, suspendarea condiţionată a executării pedepsei se anulează si se aplica dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni.
Dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 2 ani, instanţa poate poate suspenda conditionat executarea pedepsei. În aceasta situatie, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.
Contopire pedepse
GeorgeG
Buna ziua.
In cazul unei cereri de contopire pedepse, daca pentru una dintre pedepse (cea mai mare) a fost pronuntata liberarea conditionata, se poate ... (vezi toată discuția)