avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... anularea beneficiului suspendarii conditionat a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

anularea beneficiului suspendarii conditionat a executarii pedepsei

am si eu o intrbare. in urma solutionarii unui dosar penal pe oug 195/2002 s-a anulat anularea beneiciului suspendarii conditionate a executarii pedepsei intr-un alt dosar unde a fost condamnat cu suspendare.,, iar apta judecata ulterior este concurenta cu prima inractiune. asta inseamna ca o sa mearga la inchisoare? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gilia_stud , utilizator 18:53, 11 Octombrie 2012
s-a anulat sau s-a revocat beneficiul suspendarii conditionate? Sunt notiuni diferite si au consecinte diferite.
Nu ne-ati date suficiente pentru lamurirea situatiei, insa in principiu numai in situatia in care pedeapsa rezultanta in urma contopirii celor doua pedepse nu depaseste 2 ani, instanta poate aplica disp.art.81 c.pen, adica suspendarea conditionata a executarii pedepsei- respectiv executarea pedepsei in stare de libertate pe perioada termenului de incercare de 2 ani stabilit de la data ramanerii definitive prin care s-a pronuntat anterior asupra suspendarii conditionate a executarii pedepsei.

Art. 85-Anularea suspendării pentru infracţiuni săvârşite anterior

Dacă se descoperă că cel condamnat mai săvârşise o infracţiune înainte de pronunţarea hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sau până la rămânerea definitivă a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea termenului de încercare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni sau recidivă.

Anularea suspendării executării pedepsei nu are loc, dacă infracţiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.

În cazurile prevăzute în alin. 1, dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 2 ani, instanţa poate aplica dispoziţiile art. 81. În cazul când se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.
s-a anulat
In cazul anularii beneficiului suspendarii conditionate, fapta veche si fapta care se judeca acum sunt concurente, iar pedepsele se vor contopi si veti executa pe cea mai mare dintre ele.
Daca in urma contopirii rezulta o pedeapsa mai mica de 2 ani, puteti primi din nou o pedeapsa cu suspendare.
Puteti eventual sa ne relatati pe scurt care este pedeapsa care vi s-a dat in trecut si pentru ce fapte sunteti acum judecata.
nu este cazul meu , dar va pot da nr. dosarului in cauza dosar 36620/301/2011 judecatoria sect. 3 bucuresti

Alte discuții în legătură

Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune eddyeduard eddyeduard buna. am fost condamnat in 2011 la 2 ani cu suspendare pentru inselaciune(credit la banca cu acte flse). acum am un nou dosar pentru aceeasi fapta. aceste ... (vezi toată discuția)
Anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere in cazurile de concurs de infractiuni pici80 pici80 in cazurile de concurs de infractiune in fiecare data sunt aplicabile dispoziţiile art. 85 alin. 1 Cod penal, privind anularea suspendării condiţionate a ... (vezi toată discuția)