avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselaciune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselaciune

buna. am fost condamnat in 2011 la 2 ani cu suspendare pentru inselaciune(credit la banca cu acte flse). acum am un nou dosar pentru aceeasi fapta. aceste fapte au fost facute in 2006. cea pt care sunt judecat acum a fost facuta inaintea celei pt care am fost deja condamnat. ce pedeapsa as putea primi acum si cum se procedeaza cu contopirea? la dosarul actual mai mult de jumatate din prejudiciu a fost recuperat.
se da a 2-a hotarare, se anuleaza prima, se stabileste pedeapsa pentru a 2-a infractiune si dupa aceea pedeapasa mai mare din cele 2 hotarari se stabileste pedeapsa de baza la care se poate adauga un spor de pana la 5 ani pentru ca e concurs de infractiuni.pedeapsa rezultanta e pedeapsa ce o veti primi :)
mda. deci nu am nici o posibilitate sa scap de o condamnare cu executare?
ART. 85
Anularea suspendării pentru infracţiuni săvârşite anterior
Dacă se descoperă că cel condamnat mai săvârşise o infracţiune înainte de pronunţarea hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sau până la rămânerea definitivă a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea termenului de încercare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni sau recidivă.
Anularea suspendării executării pedepsei nu are loc, dacă infracţiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
În cazurile prevăzute în alin. 1, dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 2 ani, instanţa poate aplica dispoziţiile art. 81. În cazul când se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea beneficiului suspendarii conditionat a executarii pedepsei badila steluta badila steluta am si eu o intrbare. in urma solutionarii unui dosar penal pe oug 195/2002 s-a anulat anularea beneiciului suspendarii conditionate a executarii pedepsei ... (vezi toată discuția)
Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)
Anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere in cazurile de concurs de infractiuni pici80 pici80 in cazurile de concurs de infractiune in fiecare data sunt aplicabile dispoziţiile art. 85 alin. 1 Cod penal, privind anularea suspendării condiţionate a ... (vezi toată discuția)