avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Activitate dorinache

Activitate dorinache

Buna seara ,
Vreau sa revin cu o ultima actualizare la aceasta discutie .
Am luat legatura verbal (telefonic) cu acest vecin si i-am spus doleanta mea despre acea camera, La cateva zile ,mi-a raspuns prin ,,whatsApp'' ca a reorientat (nu repozitionat) acea camera,fapt care l-am observat si eu .
O sa revin cu ulterioare detalii in discutie.

Va multumesc pentru sugestii si sustinere.
drmp a scris:

@Trandafir2

Referitor la recomandarea facuta de dl. avocat Dan Popescu referitoarea la o plangere avand ca obiect infractiunea de hartuire, aceasta s-ar putea dovedi utila in sensul ca politia ar urma sa-l audieze pe respectivul vecin cu privire la montarea acelei camere si eventual ar conduce la repozitionarea acesteia. Pe de alta parte insa ma gandesc ca, daca cineva ar dori "sa supravegheze" cu o camera video, ar face-o intr-un mod cat mai discret. Or orientarea camerei intr-un mod evident catre "curtea ori accesul in casa" user-ului Dorinache ar putea duce cu gandul la o avertizare de tipul "te vad, deci lasa-ma in pace", iar camera s-ar putea sa nici nu fie reala. Acestea sunt insa simple supozitii. Poate user-ul va dori sa revina pe forum.

Asta vreau si eu, ca vecinul meu sa-si repozitioneze camera mai jos,doar atat.
Or orientarea camerei intr-un mod evident catre "curtea ori accesul in casa" user-ului Dorinache ar putea duce cu gandul la o avertizare de tipul "te vad, deci lasa-ma in pace", iar camera s-ar putea sa nici nu fie reala.

Si daca ''ma vede'' in curtea mea ,cu aceasta camera,care este reala si chiar de ultima generatie ,este legal ?
Credeti-ma este reala si este destul de sofisticata,([ link extern ] ).

Va multumesc
Buna ziua,
Nu am avut nici o altercatie cu acest vecin decat ca nu l-am lasat sa-si mansardeze locuinta, (vezi discutia din 2015)
Buna ziua,
Nu am avut nici o neintelegere / altercatie cu acest vecin.
Buna ziua ,
Nu am avut nici o neintelegere / altercatie cu acest vecin .
Buna ziua ,
Am un vecin, care de cateva zile si-a montat o camera de supraveghere care ma "supravegheaza ' pe mine si familia mea ,si am inteles ca nu prea exista lege pentru ai interzice acest lucru.
Deci daca vecinul meu, i-si monteaza o camera de supraveghere in curtea lui ,(si se vede clar ca este indreptata spre curtea si accesul in casa mea, fiind montata la o inaltime in care ii "permite " sa vada si in curtea mea),eu nu am cum sa il trag la raspundere si sa o mute mai jos?
Mentionez ca nu avem curte comuna,dar in spatele locuintei lui exista un gard zidit si peste acest gard eu sunt "supravegheat "
Sa inteleg caci chiar daca vecinul meu " violeaza " viata mea privata si a familiei mele, eu nu pot sa-l contrang cu nimic?
Atunci pot si eu sa montez o camera de supraveghere care sa-i "supravegheze "
curtea si pe el ?
In speranta unui raspuns ....va multumesc !
Acum cațiva ani , exista o reglementare să-i spunem , prin care la mansardări era nevoie de acordurile vecinilor (stânga-dreapta) , în scris la notar . Acum nu mai este valabil acest lucru ? VĂ MULȚUMESC.
Locuiesc într-un oraș în care casele sunt lungi si sunt foarte apropiate iar curțile de aproximativ 4,5-5 metri și la fel de lungi ca și casele,iar vecinul meu vrea să se înalțe (mansardeze) cu o parte de casă cu aproximativ 1,5 metri.Menționez căci curtea (distanța de la casa lui la casa mea) este de aproximativ 4,5 metri.Atât casa mea cât și a vecinului sunt de formă dreptunghiulară și lungi.Casa vecinului are trei înălțimi pe lungimea ei,partea stradală este cea mai înaltă,partea de mijloc este cea care vrea să o mansardeze (fiind mai mică ca înălțime decât prima parte),iar ultima parte,fiind ceva mai mică decât a doua parte, vrea să o demoleze și să facă gard de tablă.Pe mine, ca și întrebări ,m-ar interesa dacă vecinul meu poate să mansardeze fără acordul meu,ținând cont de faptul căci prin această mansardare îmi va lua din lumina naturală a camerelor mele.Totodată dacă el face gard de tablă, chiar și în dreptul locuinței mele,nu-mi este încălcată intimitatea,înainte fiind binențeles contrucție și lățimea curții fiind de aproximativ 4.5 metri?Legal pot să-i impun să facă gardul zidit ,precum este casa acum ? În speranța unui răspuns cât mai urgent,vă mulțumesc.