Locuiesc într-un oraș în care casele sunt lungi si sunt foarte apropiate iar curțile de aproximativ 4,5-5 metri și la fel de lungi ca și casele,iar vecinul meu vrea să se înalțe (mansardeze) cu o parte de casă cu aproximativ 1,5 metri.Menționez căci curtea (distanța de la casa lui la casa mea) este de aproximativ 4,5 metri.Atât casa mea cât și a vecinului sunt de formă dreptunghiulară și lungi.Casa vecinului are trei înălțimi pe lungimea ei,partea stradală este cea mai înaltă,partea de mijloc este cea care vrea să o mansardeze (fiind mai mică ca înălțime decât prima parte),iar ultima parte,fiind ceva mai mică decât a doua parte, vrea să o demoleze și să facă gard de tablă.Pe mine, ca și întrebări ,m-ar interesa dacă vecinul meu poate să mansardeze fără acordul meu,ținând cont de faptul căci prin această mansardare îmi va lua din lumina naturală a camerelor mele.Totodată dacă el face gard de tablă, chiar și în dreptul locuinței mele,nu-mi este încălcată intimitatea,înainte fiind binențeles contrucție și lățimea curții fiind de aproximativ 4.5 metri?Legal pot să-i impun să facă gardul zidit ,precum este casa acum ? În speranța unui răspuns cât mai urgent,vă mulțumesc.
bine ar fi ca vecinul sa faca modificarile cu AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PT MANSARDA SI DEMOLARE pentru partea ce se doreste a o demola. Daca cei de la Primarie nu cere sa aduca acordul dv. nu cred ca aveti ce face .
Acum cațiva ani , exista o reglementare să-i spunem , prin care la mansardări era nevoie de acordurile vecinilor (stânga-dreapta) , în scris la notar . Acum nu mai este valabil acest lucru ? VĂ MULȚUMESC.