avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construcții - afectarea vecinilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construcții - afectarea vecinilor

Locuiesc într-un oraș în care casele sunt lungi si sunt foarte apropiate iar curțile de aproximativ 4,5-5 metri și la fel de lungi ca și casele,iar vecinul meu vrea să se înalțe (mansardeze) cu o parte de casă cu aproximativ 1,5 metri.Menționez căci curtea (distanța de la casa lui la casa mea) este de aproximativ 4,5 metri.Atât casa mea cât și a vecinului sunt de formă dreptunghiulară și lungi.Casa vecinului are trei înălțimi pe lungimea ei,partea stradală este cea mai înaltă,partea de mijloc este cea care vrea să o mansardeze (fiind mai mică ca înălțime decât prima parte),iar ultima parte,fiind ceva mai mică decât a doua parte, vrea să o demoleze și să facă gard de tablă.Pe mine, ca și întrebări ,m-ar interesa dacă vecinul meu poate să mansardeze fără acordul meu,ținând cont de faptul căci prin această mansardare îmi va lua din lumina naturală a camerelor mele.Totodată dacă el face gard de tablă, chiar și în dreptul locuinței mele,nu-mi este încălcată intimitatea,înainte fiind binențeles contrucție și lățimea curții fiind de aproximativ 4.5 metri?Legal pot să-i impun să facă gardul zidit ,precum este casa acum ? În speranța unui răspuns cât mai urgent,vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: dorinache , utilizator 13:34, 4 Februarie 2015
bine ar fi ca vecinul sa faca modificarile cu AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PT MANSARDA SI DEMOLARE pentru partea ce se doreste a o demola. Daca cei de la Primarie nu cere sa aduca acordul dv. nu cred ca aveti ce face .
Depinde de urbanismul zonei... nu avem de unde sti.
Acum cațiva ani , exista o reglementare să-i spunem , prin care la mansardări era nevoie de acordurile vecinilor (stânga-dreapta) , în scris la notar . Acum nu mai este valabil acest lucru ? VĂ MULȚUMESC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care ar fi riscul daca înălțimea gardului excede înălțimea ... VKaty VKaty Care ar fi riscul daca înălțimea gardului excede înălțimea prevazuta in anexa la Aurorizatia de construire obținută? Concret, in AC este prevazuta ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru modificarea gardului dintre proprietati??? lili7 lili7 In cazul in care doresc sa renovez prin modificarea aspectului exterior si formei, gardul care imprejmuieste proprietatea mea(gard construit excusiv de noi), ... (vezi toată discuția)
Vie plantata lângă gardul vecinului AndreiAndrei88 AndreiAndrei88 Bună ziua! Am o intrebare! Între mine si Vecinul meu este construit un gard de 1,8m din tablă . Când a început construcția nu ma întrebat nimic a ... (vezi toată discuția)