avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vie plantata lângă gardul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vie plantata lângă gardul vecinului

Bună ziua! Am o intrebare! Între mine si Vecinul meu este construit un gard de 1,8m din tablă . Când a început construcția nu ma întrebat nimic a stricat vechiul gard la făcut pe cel nou așa cu la tăiat pe el capul. Acu mai nou S a luat si de via mea care este plantta la jumătate de metru de gardul care desparte parcelele. Întrebarea mea este următoarea. In acest caz trebuie sân fac eu ceva cu via sau are Vecinul ceva cu mine. Mulțumesc anticipat
P.S via de fapt este o bolta mai înaltă decât gardul vecinului.
Cel mai recent răspuns: AndreiAndrei88 , utilizator 12:34, 29 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Legal, conform art. 613 C.Civ.
Distanţa minimă pentru arbori
(1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.
(2) În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.
(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.

Daca inaltimea boltii este mai mica de 2 m nu aveti nicio problema.
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Legal, conform art. 613 C.Civ.
Distanţa minimă pentru arbori
(1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.
(2) În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.
(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.

Daca inaltimea boltii este mai mica de 2 m nu aveti nicio problema.

Ok, am înțeles. Dar in cazul construcție gardului despărțitori nu ar fi trebuit sa fiu întrebat si eu daca sunt de acord cu demolarea gardului vechi si construirea unui gard nou? Plus de asta este construit si din tabla care la caldura de 30 de grade tabla emana cu 5-10 grade in plus si in acest caz pentru via (bolta) poziționată lângă gardul vecinului nu este Ok. Nu este o lege prin care sa ateste acest lucru? Adică gardul între vecini îl putem construi din orice?
Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
AndreiAndrei88, utilizator
Ok, am înțeles. Dar in cazul construcție gardului despărțitori nu ar fi trebuit sa fiu întrebat si eu daca sunt de acord cu demolarea gardului vechi si construirea unui gard nou? Plus de asta este construit si din tabla care la caldura de 30 de grade tabla emana cu 5-10 grade in plus si in acest caz pentru via (bolta) poziționată lângă gardul vecinului nu este Ok. Nu este o lege prin care sa ateste acest lucru? Adică gardul între vecini îl putem construi din orice?
Va mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am și eu o întrebare ptr un consultant in domeniul ... Iorga Niculai Iorga Niculai Bună ziua.Am și eu o întrebare ptr un consultant in domeniul juridic.La ce distanță se plantează un butaș de vie față de proprietatea vecinului?! ... (vezi toată discuția)
Împrejmuirea terenului agricol andras971 andras971 Recent, vecinul meu a construit un gard chiar în brazda despărţitoare dintre cele două terenuri arabile extravilane.Întrebarea mea este că nu trebuia să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. referitor la articolul 613 cod civil, in care se mentioneaza ... Radu T. Radu T. Buna ziua. Referitor la articolul 613 cod civil, in care se mentioneaza ca distanta minima legala de plantare a copacilor, fata de hotar este de 2 ... (vezi toată discuția)