avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate unicorn_tl

Activitate unicorn_tl

Mergand pe exemplul dat de dvs. (cu cabinetul stomatologic) va prezint situatia existenta si va rog sa-mi spuneti, din punctul dvs. de vedere ce trebuie sa platesc la asociatie ([b]atat pe conventie, cat si in afara ei):

Sa zicem ca am un cabinet stomatologic, la parterul unui bloc. Acest cabinet:
- nu are acces prin scara blocului (vechea usa de acces in apartament fiind zidita)
- blocul nu are centrala de incalzire proprie, o parte din locatari avand centrala de apartament pe gaze, restul fiind racordati la reteaua publica CET. Cabinetul este conectat prin racord direct (nu prin tevile comune ale blocului) la CET avand montat pentru contorizare un gigacalorimetru separat de cel al blocului.
- apa rece este contorizata cu apometri si contravaloarea consumului se plateste la asociatie impreuna cu cota-parte din pierderi.
- exista racord si contract separat de furnizare a energiei electrice pentru cabinet.
- exista un singur angajat si un numar mediu de 10 pacienti/zi lucratoare, dar acestia nu folosesc casa scarii ci au acces in cabinet direct din aleea amenajata de mine (dupa obtinerea tuturor autorizatiilor necesare), alee care este intretinuta din punct de vedere al curateniei numai de mine.
- blocul are interfon la care nu am solicitat si nici primit cheie dar la instalarea caruia am contribuit cu cota-parte din cheltuieli. De asemenea am contribuit cu cota-parte din cheltuieli pentru proiectul si instalarea retelei de gaz (desi nu voi folosi gaze) precum si la toate cheltuielile comune ocazionale (renovarea scarii, reparatia acoperisului etc).

Va multumesc.
Am uitat să precizez: pentru căldură avem încheiat contract separat cu societatea furnizoare, având instalaţie separată şi gigacalorimetru montat.

În convenţia încheiată cu asociaţia sunt prevăzute:
- obiectul convenţiei: stabilirea cotei de participare la cheltuielile comune asociației
- cheltuieli comune cu care societatea va participa x lei/lună
Obligaţiile proprietarului:
- să achite la timp cheltuielile administrative şi contravaloarea serviciilor de care a beneficiat;
- să colaboreze cu asociaţia în orice problemă de administrare şi întreţinere a condominiului;
- să respecte normele de convieţuire în comun,... etc.

Drept pentru care doresc să aflu:
- cota parte de participare la cheltuielile comune asociației nu reprezintă de fapt cheltuielile administrative?

şi dacă există o bază legală privind calcularea sumei pentru care se încheie convenţia

Vă mulţumesc


... şi am uitat să precizez: noua conducere a asociaţiei vrea cu tot dinadinsul "să ia pielea" de pe "ăştia cu firmele":
O să-i facem pe ei să plătească cât mai mult şi vă scădem vouă la plată
.

De aceea, după discuţiile avute cu noua "conducere" caut baza legală.

Vă mulţumesc.
Bună ziua,

Dețin un apartament la parterul unui bloc de locuințe, care a fost transformat legal (prin obținerea acordului proprietarilor şi al asociației) în spațiu comercial.

Am încheiată o convenție cu asociația de proprietari având ca obiect stabilirea cotei de participare la cheltuielile comune asociației, fiind vorba de o sumă fixă pe lună.

Menționez ca la aceasta suma se adăugau şi cota-parte din pierderile de apa rece (deși există contract separat de furnizare între societatea comercială și societatea Apa-canal), precum şi cotă parte din cheltuielile de reparaţie sau modernizări de pe scară (ex.: interfon la intrarea în scară, în condiţiile în care apartamentul deţinut nu mai are acces prin scara blocului - uşa fiind zidită).

Până anul trecut, totul a fost OK.

Între timp s-a schimbat atât președintele cât și administratorul și contabilul asociației și pe listele de plată aferente lunii noiembrie, am avut de plată atât suma convenită prin convenţie cât şi cotă parte din restul cheltuielilor administrative, salariul administratorului, retribuția președintelui şi cheltuielile cu firma de curăţenie.

Doresc să aflu:

1. dacă la suma de plată prevăzută în convenţia încheiată între societatea comercială şi asociaţia de proprietari se mai pot adăuga şi alte cheltuieli şi care pot fi acestea;

2. dacă există o bază legală privind calcularea sumei pentru care se încheie convenţia.

Vă mulţumesc anticipat.