avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate Silver1

Activitate Silver1

Răspuns la discuția Autoturism cu proprietar incert.
Multumesc pentru raspunsuri. Da, in mod normal ar fi trebuit sa primesc si certificatul fiscal dar nu am dat mare importanta, in principal pentru am fost in relatii foarte bune cu administratorul firmei respective si pana la momentul insolventei a fost OK, cu siguranta nu a vrut sa ma puna intr-o situatie neplacuta. Suma pe care am achitat-o pentru masina nu este una care sa merite o actiune in instanta. Practic ma intereseaza sa nu am probleme cu politia si sa pot circula linistit cu masina atat timp cat platesc asigurarea. In cazul unui accident? Iar in momentul cand nu ma voi mai folosi de masina, sa stiu ce optiuni am, o vand la dezmembrari ( ca sa-mi recuperez din bani) , o returnez, etc, sa nu fiu in pozitia de a o abandona in fata blocului...
Am luat o masina de la o firma prin contract de comodat pe perioada nedeterminata, avand cu firma respectiva intelegerea ca la un moment dat sa cumpar masina. La cateva luni din momentul semnarii contractului, am achitat suma convenita, am primit factura si toate documentele masinii ( carte de identitate/talon), urmand ca firma sa plateasca in cel mai scurt impozitul pe masina pentru a putea face actele la politie. Din pacate firma a intrat in insolventa, si apoi in faliment. Acum, masina este la mine, platesc asigurarea ca sa pot circula, am toate actele masinii dar nu pot face nimic pentru schimbarea proprietarului. In cazul in care masina e implicata intr-un accident ce se intampla? Dar daca este furata? Daca sunt oprit in trafic de politie ce explicatii pot da? Daca masina nu mai functioneaza o pot vinde la dezmembrari auto numai in baza facturii? Multumesc.