avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoturism cu proprietar incert.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoturism cu proprietar incert.

Am luat o masina de la o firma prin contract de comodat pe perioada nedeterminata, avand cu firma respectiva intelegerea ca la un moment dat sa cumpar masina. La cateva luni din momentul semnarii contractului, am achitat suma convenita, am primit factura si toate documentele masinii ( carte de identitate/talon), urmand ca firma sa plateasca in cel mai scurt impozitul pe masina pentru a putea face actele la politie. Din pacate firma a intrat in insolventa, si apoi in faliment. Acum, masina este la mine, platesc asigurarea ca sa pot circula, am toate actele masinii dar nu pot face nimic pentru schimbarea proprietarului. In cazul in care masina e implicata intr-un accident ce se intampla? Dar daca este furata? Daca sunt oprit in trafic de politie ce explicatii pot da? Daca masina nu mai functioneaza o pot vinde la dezmembrari auto numai in baza facturii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silver1 , utilizator 22:17, 4 Februarie 2015
Analizati oportunitatea formularii de actiune in instanta pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract de vanzare cumparare
In mod normal cand a fost emisa factura trebuia sa vi se inmaneze si CF fiscal, pe talon sa fie scris noul proprietar si sa se puna stampila firmei, asta pe langa factura dovedea calitatea de cumparator si era un plus pt. dv.
Daca in acest moment apare tot in patrimoniul societatii e mai dificil, dar luati legatura cu cei ce se ocupa de dosarul de insolventa si poate rezolvati cumva mai usor, factura ar trebui sa figureze in baza de date a societatii.
Multumesc pentru raspunsuri. Da, in mod normal ar fi trebuit sa primesc si certificatul fiscal dar nu am dat mare importanta, in principal pentru am fost in relatii foarte bune cu administratorul firmei respective si pana la momentul insolventei a fost OK, cu siguranta nu a vrut sa ma puna intr-o situatie neplacuta. Suma pe care am achitat-o pentru masina nu este una care sa merite o actiune in instanta. Practic ma intereseaza sa nu am probleme cu politia si sa pot circula linistit cu masina atat timp cat platesc asigurarea. In cazul unui accident? Iar in momentul cand nu ma voi mai folosi de masina, sa stiu ce optiuni am, o vand la dezmembrari ( ca sa-mi recuperez din bani) , o returnez, etc, sa nu fiu in pozitia de a o abandona in fata blocului...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Silver1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto instrainat saphio saphio Buna seara. va prezint urmatoarea situatie. In urma cu 3 ani de zile am cumparat o masina de la o firma, prin administratorul acesteia, patron daca doriti, o ... (vezi toată discuția)
Actie necesare transcriere masina castigata la licitatie firma de asigurari alexandru903 alexandru903 Buna ziua, Am incercat sa gasesc un caz similar pe site, dar nu am gasit. Astfel ca apelez la ajutorul vostru pentru a ma asigura ca nu fac o ... (vezi toată discuția)
Masina achizitionata second hand PBodi PBodi Buna ziua,am achizitionat o masina second hand de la o firma pe care am platit o suma f.mare,iar eu am primit o factura(cu o suma muuult mai mica) cu numele ... (vezi toată discuția)