avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina achizitionata second hand
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina achizitionata second hand

Buna ziua,am achizitionat o masina second hand de la o firma pe care am platit o suma f.mare,iar eu am primit o factura(cu o suma muuult mai mica) cu numele meu ca client si a firmei respective,,pe factura apare ca i-as fi dat doar partial contravaloarea sumei de pe factura,suma partiala achitata prin banca in contul firmei
la mana am primit cartea si talonul masinii,asigurarea, doar o cheie,dar totul in original..pe aceste acte este trecut vechiul proprietar(persoana fizica),neavand timp s-o treaca pe firma(in afara de factura nu apare nicaieri pe actele primite,firma ca nou posesor)...
reprezentantul imi promite fiscalul,dar spune ca merge greu din cauza pandemiei..
ce mi-ar trebui la inscriere...pot circula cu masina?cat timp?..multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:00, 10 Mai 2020
In situatia prezentata,vanazatorul persoana juridica daca nu a parcurs procedura legala de inmatriculare bun mobil,nu poate sa va puna la dispozitie certificatul fiscal care era obligatoriu sa il depuna la intocmirea documentului de trnansmiteree drept de proprietate bun mobil
Nici proprietarul din documentele vehiculului nu mai poate sa va prezinte certificat fiscal,deoarece garantata pentru a nu mai fi obligat sa achite obligatii fiscale catre stat a radiat auto de pe rolul sau fiscal
Va aflati in situatie delicata care probabil o puteti solutiona in instanta civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina floringamanus floringamanus am cumparat o masina inmatriculata pe firma am toate documentele masini talon si carte identitate,nu am factura nu am fiscal masina a fost cumparata de la o ... (vezi toată discuția)
Acte auto in neregula dimamonicaelena dimamonicaelena Buna seara. Am achizitionat o masina second-hand care a fost cumparata prin leasing de o firma.Dupa o perioada de timp administratorul firmei a trecut masina ... (vezi toată discuția)
Fiscal auto Catalin2907 Catalin2907 Am achiziționat o masina , cel care mi-a vândut o mi a înmânat fiscalul facut intre el si proprietarul din acte ( talon , cartea masinii etc ) . Omul care ... (vezi toată discuția)