avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte auto in neregula
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte auto in neregula

Buna seara. Am achizitionat o masina second-hand care a fost cumparata prin leasing de o firma.Dupa o perioada de timp administratorul firmei a trecut masina pe numele lui , de pe firma pe persoana fizica. Intre timp,nu a mai platit leasingul, si-a gasit cumparator pt masina si a vandut-o. Cumparatorul care a luat masina platind-o integral este cel de la care am cumparat-o eu. La cumparare am primit talonul masinii ,in care detinatorul este firma de leasing si utilizator este numele primei firme care a cumparat-o, cartea masinii pe numele firmei de leasing, 4 certificate fiscale , 4 facturi si 4 fise de inmatriculare si contractul de vanzare-cumparare. Mergand sa ma interesez in legatura cu inmatricularea , la un birou de acte auto mi s-a spus k pe fisa de inmatriculare dintre firma care a avut masina si pers fizica pe care a trecut masina nu este pusa o stampila si nu este semnata, inclusiv pe ultima fisa intre mine si ultimul proprietar nu sunt semnaturi,eu nestiind proceduri si acte in momentul achizitionarii masini. Cum pot rezolva situatia , in vederea inmatricularii masinii pe numele meu si cum pot afla daca taxa de poluare a fost platita sau nu? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 08:00, 16 Ianuarie 2012
Ar trebui sa luati legatura cu cei pe la care a trecut masina pentru a semna toate fisele de inmatriculare.
In ce priveste plata taxei de inmatriculare/poluare, daca aceasta a fost inmatriculata pentru prima data dupa 2007 ar putea sa va ajute cei de la firma de leasing ... in majoritatea cazurile ei au achitat taxa si au facturat-o utilizatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pe poluare MoniMi MoniMi Stie cineva cum se recupereaza taxa pe poluare la masini cumparate in leasing? Cine demareaza actiunea, firma de leasing pe a carei nume se plateste taxa sau ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto cumparat de la samsar! ionutz90 ionutz90 Buna seara! Am cumparat de curand o masina de la un samsar care la randul lui a cumparat-o de la alt samsar care a cumparat masina de la o firma.Pe C.I.V. ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism sh utilizator090 utilizator090 Buna ziua, Ma aflu in situatia de a achizitiona un autoturism si mi-ar prinde bine un sfat cat mai curand posibil. Autoturismul a fost cumparat de la ... (vezi toată discuția)