da,in hotararea judecatoreasca se specifica adresa.si cum el nu este de gasit,nu s-a mai interesat deloc de copii(trimite bani din cand in cand, au trecut si 10 luni fara sa trimita nimic dar s-a intamplat sa trimita si 4 luni consecutive)dar nu suna deloc,nu ii viziteaza,nu se intereseaza la scoala etc.de 2,5 ani.eu acum sunt impreuna cu cineva si copiii il asociaza ca tata pe prietenul meu.de tatal lor adevarat spun ca le batea mereu,nu le cumpara nimic si isi amintesc ca "mama plangea foarte mult".asta au spus psihologului de la protectia copilului cand s-a facut ancheta la divort.acum cand sunt intrebati de tatal lor natural,spun ca nu le este dor,nu vor sa il vada si sa ramana acolo unde e.acum intrebarea mea este : toate astea ar forma un motiv suficient de intemeiat pentru a obtine custodie unica chiar daca eu momentan sunt in Germania si pe viitor o sa ne mutam cu totii in Pitesti la viitorul meu sot.
va multumesc de raspuns!
acum as mai avea o alta intrebare: daca ma mut in alt oras din tara(acum copiii au domiciliul stabilit in Suceava si as vrea sa ne mutam in Pitesti,viitorul meu sot este din Pitesti)as avea nevoie din nou de acordul lui pentru schimbarea domiciliului si inscrierea la o alta scoala?
va multumesc din suflet pentru raspunsuri!se poate ca un avocat sa ma reprezinte la proces?ca acum eu nu pot merge in tara...si e posibil sa obtin hotararea pana in iunie?
pentru inceput as vrea sa ii iau doar in vacanta sa vad cum se adapteaza locului.daca nu pot obtine custodie exclusiva macar o hotarare judecatoreasca temporara,daca o pot numi asa,sa pot scoate copiii din tara.de pe data x pana pe data y
buna ziua.am divortat in urma cu 3 ani si s-a stabilit custodie comuna.am 2 copii de 7 si respectiv 8 ani.in tot acest timp tatal copiilor a mai trimis bani o data la cateva luni.pensia alimentara a fost stabilita la 125 lei/copil.el a mai trimis cate 100 lei.nu a mai dat nici un telefon de 2,5 ani.si-a schimbat numarul de telefon,nu stiu nimic de el,nu am cum sa iau legatura cu el.de 2 ani eu sunt plecata in Germania la lucru cu acte in regula si pot face dovada ca m-am ingrijit financiar de copii in tot acest timp.de 2 ori pe an merg si acasa in Ro.lucrez in gastronomie si mai des nu mi se permite.primesc alocatie pt copii de la statul german,copiii au asigurare de sanatate nemteasca prin mine.as vrea ca in vacanta de vara sa aduc copiii in Germania la mine.in mai merg eu acasa si in iunie as vrea sa a intorc cu copiii.problema este ca nu am cum sa dau de fostul meu sot sa pot obtine imputernicirea sa trecem granita.nu se ocupa deloc de copii,nu se intereseaza absolut deloc.copiii stau cu parintii mei in Romania.as avea vreo sansa sa obtin custodie unica si poate la anu sa iau copiii aici cu mine sa ii inscriu la scoala in Germania?pt inceput doar in perioada de vara iunie -sf lui august.ma repet nu am cum sa dau de tatal copiilor,am vorbit cu parintii lui cu surorile lui etc .nimeni nu vrea sa imi dea nici o informatie.va multumesc anticipat