buna ziua.am divortat in urma cu 3 ani si s-a stabilit custodie comuna.am 2 copii de 7 si respectiv 8 ani.in tot acest timp tatal copiilor a mai trimis bani o data la cateva luni.pensia alimentara a fost stabilita la 125 lei/copil.el a mai trimis cate 100 lei.nu a mai dat nici un telefon de 2,5 ani.si-a schimbat numarul de telefon,nu stiu nimic de el,nu am cum sa iau legatura cu el.de 2 ani eu sunt plecata in Germania la lucru cu acte in regula si pot face dovada ca m-am ingrijit financiar de copii in tot acest timp.de 2 ori pe an merg si acasa in Ro.lucrez in gastronomie si mai des nu mi se permite.primesc alocatie pt copii de la statul german,copiii au asigurare de sanatate nemteasca prin mine.as vrea ca in vacanta de vara sa aduc copiii in Germania la mine.in mai merg eu acasa si in iunie as vrea sa a intorc cu copiii.problema este ca nu am cum sa dau de fostul meu sot sa pot obtine imputernicirea sa trecem granita.nu se ocupa deloc de copii,nu se intereseaza absolut deloc.copiii stau cu parintii mei in Romania.as avea vreo sansa sa obtin custodie unica si poate la anu sa iau copiii aici cu mine sa ii inscriu la scoala in Germania?pt inceput doar in perioada de vara iunie -sf lui august.ma repet nu am cum sa dau de tatal copiilor,am vorbit cu parintii lui cu surorile lui etc .nimeni nu vrea sa imi dea nici o informatie.va multumesc anticipat
Dacă există probe că autoritatea părintească exercitată exclusiv de către dvs este în interesul copiilor cererea se va admite. Din ce spuneți sunt șanse în acest sens, dar, după părerea mea, ar trebui să aduceți probe în ce privește condițiile de creștere și educare pe care copii le pot avea în Germania.
pentru inceput as vrea sa ii iau doar in vacanta sa vad cum se adapteaza locului.daca nu pot obtine custodie exclusiva macar o hotarare judecatoreasca temporara,daca o pot numi asa,sa pot scoate copiii din tara.de pe data x pana pe data y
Puteti solicita ca acordul tatalui sa fie suplinit printr-o hotarare judecatoreasca si ulterior sa incercati si varianta obtinerii ,,custodiei unice;; termenul corect fiind de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti ,in timp ce prima varianta are sanse mari de succes ceea de a doua este discutabila.
Puteti solicita instantei sa suplineasca consimtamantului tatalui pt ca cei doi copii sa-si petreaca vacanta la dvs.
Autoritatea parinteasca exclusiva este destul de dificil de obtinut si se intinde pe o durata considerabila... In situatia in care copiii se vor adapta la dvs si doriti sa locuiasca acolo permanent, puteti solicita ca instanta sa stabileasca domiciliul lor in Germania.
Succes!
va multumesc din suflet pentru raspunsuri!se poate ca un avocat sa ma reprezinte la proces?ca acum eu nu pot merge in tara...si e posibil sa obtin hotararea pana in iunie?
Custodie comuna
Lauralina
Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ... (vezi toată discuția)