avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate new29obe

Activitate new29obe

Va multumesc frumos pentru raspuns.Mai am ceva ce nu mi-e clar:

1. Factura catre tarile cu care nu avem acord de dubla impozitare o voi emite cu un anume TVA sau tot fara TVA?Daca da, cu ce TVA...al nostru?Al lor? Am vreo obligatie fiscala fata de tarile non-UE? (nu as vrea sa ma ia politia daca voi calca pe teritoriul unei astfel de tari).

2.Daca voi factura catre persoane fizice (tot asa...din UE sau non-UE) se mentin aceleasi reguli ca atunci cand facturez catre persoane juridice din acele tari?

3.Dupa CA>65000 Euro devin platitor de TVA nu?Atunci facturile cum le emit pentru aceleasi situatii?Tot fara TVA?Pentru cele emise fara TVA platesc totusi 24% din suma facturata asa statului roman?
Multumesc mult.
Buna ziua.Incerc sa fiu succint.Am facut un site si vreau sa caut firme ce vor sa cumpere publicitate la mine pe site.Ele pot fi atat din UE cat si non-UE.Ma intereseaza cum trebuie sa le facturez...cu sau fara TVA(24% sau alt procent?) si daca in tarile din care sunt acele firme(Brazilia,Nigeria,Germania,Libia...nu stiu exact(adica UE sau non-UE)) exista obligatia sa platesc ceva taxe catre acele state? Pe de alta parte la noi platesc tot 3% pana la CA>60000 euro si apoi 16%?
Situatiile pot fi:
1.fac o firma (SRL) neplatitoare de TVA (asa mi-ar placea in prima faza)
2.fac o firma (SRL) platitoare de TVA
Multumesc anticipat.