Astazi mi s-a cerut cardul Ratb in tramvai de trei persoane care cred ca sunt controlori. Nu s-au legitimat, dar cu toate acestea le-am inmanat cardul cu abonament expirat, 2 lei pe el, insa nevalidat. Mi-au spus sa cobor cu ei, mi-au cerut buletinul si cand le-am spus ca nu il am la mine au sunat aparent ,,la Politie''. Cardul are inscris fostul meu nume de familie (intre timp am divortat) si au spus ca vor trimite direct datele mele si ca voi primi prin posta procesul-verbal. Faza este ca eu nu mai locuiesc la adresa pe care o aveam in buletin si care e in alt oras decat unde stau acum. Cum pot proceda?
De la momentul vanzarii initiale au trecut aprox 14 luni in care vanzatorul care mi-a instrainat mie nu l-a actionat in instanta pe dezvoltator, desi existau probe solide. Motivele am aflat ca sunt legate de presiuni de genul amenintarilor din partea dezvoltatorului nu numai asupra celui care mi-a vandut, ci si asupra celorlalti proprietari, pentru ca situatia este una generala in acest imobil, presiuni si insistente de a nu se lua nicio masura impotriva sa deoarece este o persoana publica si avand influenta politica, oricum demersul in instanta nu va fi avut efecte. Se mai poate face ceva acum dupa atata timp? Daca da, cum sa procedez exact? Catre care din cei doi, vanzatorul care mi-a instrainat sau dezvoltatorul care a creat toate aceste probleme, sa adresez actionarea in instanta? Ce sanse ar avea acest demers si ce costuri financiare ar presupune?
Va multumesc.
Buna ziua. Am cumparat recent un apartament intr-un bloc nou si am constatat ulterior ca vanzatorul nu m-a informat despre viciile ascunse: desi utilitati exista, contractele cu furnizorii sunt incheiate pe numele dezvoltatorului de la care a cumparat vanzatorul care mi-a vandut mie, iar eu nu pot face preluare de contract pentru ca acest domn (dezvoltatorul) spune ca nu poate rezilia si ceda contractele pana cand sumele restante nu vor fi achitate. Inteleg de la Asociatia de proprietari ca apartamentul meu nu are nicio restanta la intretinere si ca sumele respective provin dintr-un mod foarte defectuos in care s-a facut calculul la intretinere pentru o perioada de timp mai veche, cand de administrarea blocului s-a ocupat o persoana pe care o delegase dezvoltatorul, fara competente si calificare in domeniu.
Asociatia de proprietari nu a putut prelua contractul cu unul dintre furnizori de la dezvoltator pentru ca acesta solicita achitarea acelor sume.Macar asa puteam face transferul pe numele meu de la Asociatie. Situatia, pe scurt, este destul de complicata din cauza acestor proceduri incorecte si chiar abuzive, inteleg, pe care le-a facut dezvoltatorul, care inteleg ca a incheiat acest contract cu tarif de persoana juridica, pe numele unui SC la care cineva din familie este asociat.De asemenea, se pare ca oricum, se va ajunge la sistare deoarece acel contract nu este chiar in regula asa cum nici relatia dintre Asociatie si dezvoltator nu este.
In legatura cu cel de la care am cumparat eu, cum as putea proceda sa fiu despagubita in ceea ce priveste costul unei posibile reconectari si tot ce mai tine de asta?
Ce sanse am sa demonstrez ca vanzarea s-a facut cu ,,vicii ascunse'' daca nu am stiut asta si daca nici vanzatorul, la randul sau, nu a stiut dinainte asta? Poate fi tras la raspundere chiar dezvoltatorul?
Va multumesc.
Buna seara. Am nevoie de un sfat avizat. Astazi, am transmis catre societatea unde am lucrat notificarea privind demisia cf art 81 alin 8, cu exemplificarea clara a incalcarilor cim prin intermediul curierului, deoarece am o problema neurologica si risc sa am o noua criza provocata de stresul psihic si de jignirile si amenintarile primite. Datorita tensiunilor la locul de munca si a consumului emotional starea mea de sanatate s-a agravat pe fondul abuzului angajatorului privind nerespectarea conditiilor din CIM referitoare la asigurarea conditiilor de munca, discriminare, conditionarea ramanerii pe post in functie de acceptul sa fii parte la anumite activitati care sfideaza legea, etc. Pe scurt, sunt traumatizata de ceea ce am vazut si am trait in acel birou.
Am solicitat de asemenea eliberarea prin posta a deciziei de incetare si a adeverintei de vechime.
Revenind la inceputuri, persoana care m-a intervievat pt angajare s-a declarat ca fiind administrator si asociat cu o alta persoana care mi-a devenit apoi colega. Am trait cu aceasta impresie mult timp si nici acum nu cunosc daca aceasta persoana are calitatea de reprezentant legal/administrator, deoarece pe anumite documente aparea numele unei alte persoane decat cele doua. Fiind asemanare de nume pentru ca intre timp am aflat ca sunt rude, o singura data am intalnit aceasta ultima persoana care a venit in birou foarte in treacat. Pe de alta parte, am aflat intre timp ca sediul angajatorului este in alta parte decat unde mi-am desfasurat activitatea... Sunt multe lucruri care nu se leaga.
Exista vreo posibilitate de a afla cine sunt administratorii de drept ai acestei societati care au obligatia sa elibereze decizia de incetare? Cum pot stii cui sa ma adresez exact?