Am facut plangere la politia de unde apartin eu, mi-au dat raspuns ca nu e de competenta lor si ca trebuie sa ma adresez instantei de judecata.
Am facut o plangere catre Judecatoria unde apartine individul, jud TR si am mentionat ca vreau sa radiez masina acesta fiind motivul pentru care reclam instrainarea masinii fara acordul meu.
M-a sunat un polititst din localitatea lui si mi-a zis ca a ajuns la el plangerea si ca a vorbit cu cumparatorul si ca o sa imi dea banii.
Nu imi pun mari sperante in asta. Chiar daca mi-ar da banii, el nu vrea sa ii transfer pe numele lui masina, nu il intereseaza sa mai umble sau sa mai cheltuie. un om fara caracter, nu are cuvant, nu are rost sa mentionez etnia...
Eu vreau doar sa radiez masina pentru ca individul a instrainat-o si nu am nicio sansa sa imi recuperez numerele de undeva. Plus ca nu vreau ca o masina sa umble aiurea eu fiind proprietar ma expun la amenzi si complicatii.
Ce trebuie sa primesc eu de la Jud TR ca sa poata fi suficient pentru a justifica lipsa placutelor de inmatriculare cand vreau sa radiez masina?
Eu am cartea galbena a masinii pe numele meu. Masina a fost cumparata de mine in 2014 octombrie de la un prieten roman si tot el m-a ajutat cu inmatricularea acesteia pe BG ca pe RO era taxa imensa. Deci eu sunt de atunci proprietarul in cartea masinii.
Cetateanul caruia i-am dat masina este si el roman. Cand i-am dat masina am facut doar un contract de vanzare-cumparare la un birou de acte, din ala cu masina de scris...
Am mentionat in acel act de vanzare cumparare pretul la care i-o vand si ca mi-a dat 1/3 din bani si ca ii fac transferul de proprietate cand achita suma integrala.
Restul de bani nu i-am mai vazut sub diverse pretexte aiuristice drept care nici cumparatorul nu a devenit proprietarul masinii in carte.
Masina nu mai e la cumparator pentru ca din neglijenta a stricat motorul si a lasat-o acolo unde i-a crapat in jud BN la un service, contra unei sume, fara sa ma anunte. Nu stiu ce s-a mai intamplat cu masina din punctul ala, daca mai circula cu ea sau daca patronul service-ului a dezmembrat-o.
Teoretic nu mai putea sa mearga cu ea dupa un an de la inmatriculare fara ca proprietarul din cartea masinii, eu, sa reinnoiasca anumite acte in BG gen asigurare/ITP ...
Cumparatorul initial in afara de faptul ca amana achitarea sumei restante imi si spune ca nu mai vrea sa ia masina pe numele lui ca nu o mai are si la ce bun... Cum ar veni ma lasa si fara masini si fara bani achitati si cu probleme in a o radia neavand placutele cu numere si auto-ul pentru a o da la casat legal.
Ce-i de facut? Plangere la Politie in prima faza mi se pare corect, dar sub ce forma sa o adresez?!
Multumesc anticipat tuturor celor care ma ajuta cu raspunsuri!
S
Acum cateva luni am vandut o masina unui cetatean.
Am fost cu el sa facem un contract de vanzare cumparare in care am specificat ca valoarea auto e 700 de euro din care am primit 300 pe loc urmand ca restul sa imi fie dati in urmatoarele 3 luni. Au trecut 6 luni si eu tot nu mi-am vazut banii, mereu tot felul de scuze. I-am dat talonul si asigurarea masinii ca sa poata sa mearga cu ea. Cartea originala a masinii a ramas la mine pana la achitarea integrala a sumei.
Individul a stricat masina si a instrainat-o fara sa imi ceara permisiunea.
Banii nu mi-a i-a dat, masina probabil a fost dezmembrata la piese pana acum.
Masina este inscrisa pe BG, as vrea sa o radiez, dar din ce am inteles imi trebuiesc placile cu numere ca sa fac asta, dar nu am de unde sa mai fac rost de ele.
Intrebarile ar fi
1. Pot sa radiez masina fara placile cu nr inmatric.?
2. Daca fac o plangere la politie impotriva lui, e de ajuns contractul acela semnat de el si de mine? La ce se incadreaza?