avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Radiere auto si recuperare datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Radiere auto si recuperare datorie

Buna ziua,

Acum cateva luni am vandut o masina unui cetatean.
Am fost cu el sa facem un contract de vanzare cumparare in care am specificat ca valoarea auto e 700 de euro din care am primit 300 pe loc urmand ca restul sa imi fie dati in urmatoarele 3 luni. Au trecut 6 luni si eu tot nu mi-am vazut banii, mereu tot felul de scuze. I-am dat talonul si asigurarea masinii ca sa poata sa mearga cu ea. Cartea originala a masinii a ramas la mine pana la achitarea integrala a sumei.
Individul a stricat masina si a instrainat-o fara sa imi ceara permisiunea.
Banii nu mi-a i-a dat, masina probabil a fost dezmembrata la piese pana acum.
Masina este inscrisa pe BG, as vrea sa o radiez, dar din ce am inteles imi trebuiesc placile cu numere ca sa fac asta, dar nu am de unde sa mai fac rost de ele.
Intrebarile ar fi
1. Pot sa radiez masina fara placile cu nr inmatric.?
2. Daca fac o plangere la politie impotriva lui, e de ajuns contractul acela semnat de el si de mine? La ce se incadreaza?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: grabuzzz , utilizator 12:17, 23 Septembrie 2015
In conditiile precizate nu puteti radia auto
Conditionat de anume elemente,fapta poate fi incadrata sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune si distrugere
Pentru radiere auto va fi nevoie de hotarare judecatoreasca definitiva
Formulati plangere la politie
De unde s-o radiati, in Bulgaria ?
Intre cine si cine ati incheiat contractul ? dvs de la bulgar, ce acte aveti ?
Totul se rezolva prin instanta civila, insa mergeti cu actele pe care le aveti la un avocat. Conteaza cine e proprietar, ce acte aveti in ce priveste masina.. daca aveti procura, ce scrie in ea..
ps nu aveti ce plangere sa faceti la politie.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Utilizatorul detine documentele bunului mobil pentru care nu a obtinut pretul negociat si nu mai cunoaste daca mai circula pe drumurile publice sau a fost dezmembrata
Daca detineti cartea tehnica ,dvs sunteti inregistrat drept proprietar ?
Pentru a proba succesiunea de evenimente finalizate cu distrugerea bunului mobil,este necesar sa faceti plangere la politie care sa cerceteze si sa dispuna masurile legale
Si ce sa faca la politie ?
Buna ziua,

Eu am cartea galbena a masinii pe numele meu. Masina a fost cumparata de mine in 2014 octombrie de la un prieten roman si tot el m-a ajutat cu inmatricularea acesteia pe BG ca pe RO era taxa imensa. Deci eu sunt de atunci proprietarul in cartea masinii.

Cetateanul caruia i-am dat masina este si el roman. Cand i-am dat masina am facut doar un contract de vanzare-cumparare la un birou de acte, din ala cu masina de scris...
Am mentionat in acel act de vanzare cumparare pretul la care i-o vand si ca mi-a dat 1/3 din bani si ca ii fac transferul de proprietate cand achita suma integrala.

Restul de bani nu i-am mai vazut sub diverse pretexte aiuristice drept care nici cumparatorul nu a devenit proprietarul masinii in carte.

Masina nu mai e la cumparator pentru ca din neglijenta a stricat motorul si a lasat-o acolo unde i-a crapat in jud BN la un service, contra unei sume, fara sa ma anunte. Nu stiu ce s-a mai intamplat cu masina din punctul ala, daca mai circula cu ea sau daca patronul service-ului a dezmembrat-o.

Teoretic nu mai putea sa mearga cu ea dupa un an de la inmatriculare fara ca proprietarul din cartea masinii, eu, sa reinnoiasca anumite acte in BG gen asigurare/ITP ...

Cumparatorul initial in afara de faptul ca amana achitarea sumei restante imi si spune ca nu mai vrea sa ia masina pe numele lui ca nu o mai are si la ce bun... Cum ar veni ma lasa si fara masini si fara bani achitati si cu probleme in a o radia neavand placutele cu numere si auto-ul pentru a o da la casat legal.

Ce-i de facut? Plangere la Politie in prima faza mi se pare corect, dar sub ce forma sa o adresez?!

Multumesc anticipat tuturor celor care ma ajuta cu raspunsuri!
S

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)
Probleme acte masina atomix60 atomix60 Buna ziua, am cumparat o masina de la \\\\"un prieten\\\\". Masina e inmatriculata in Germania. Am fost am scos numere rosii, iar cei de la politie mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)