Acum cateva luni am vandut o masina unui cetatean.
Am fost cu el sa facem un contract de vanzare cumparare in care am specificat ca valoarea auto e 700 de euro din care am primit 300 pe loc urmand ca restul sa imi fie dati in urmatoarele 3 luni. Au trecut 6 luni si eu tot nu mi-am vazut banii, mereu tot felul de scuze. I-am dat talonul si asigurarea masinii ca sa poata sa mearga cu ea. Cartea originala a masinii a ramas la mine pana la achitarea integrala a sumei.
Individul a stricat masina si a instrainat-o fara sa imi ceara permisiunea.
Banii nu mi-a i-a dat, masina probabil a fost dezmembrata la piese pana acum.
Masina este inscrisa pe BG, as vrea sa o radiez, dar din ce am inteles imi trebuiesc placile cu numere ca sa fac asta, dar nu am de unde sa mai fac rost de ele.
Intrebarile ar fi
1. Pot sa radiez masina fara placile cu nr inmatric.?
2. Daca fac o plangere la politie impotriva lui, e de ajuns contractul acela semnat de el si de mine? La ce se incadreaza?
Poliția nu are nici o treabă.
Aveți un contract de v-c care nu a fost respectat de către cumpărător. Puteți să-l chemați în judecată în civil, pentru nerespectarea contractului și să cereți să vă plătească diferența de preț.
Problema cea mai mare este legată de radierea din BG. Depinde de procedura de radiere de la bulgari. Dacă nu mai aveți plăcuțele de înmatriculare s-ar putea să fie nevoie să cereți radierea la o instanță de judecată din Bulgaria.
Analizand anumite aspecte,ar putea fi incidenta inclusiv savarsirea infractiunii de distrugere
Radierea la BG,fara masina si fara placute inmatriculare ,poate fi realizata numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive
Am facut plangere la politia de unde apartin eu, mi-au dat raspuns ca nu e de competenta lor si ca trebuie sa ma adresez instantei de judecata.
Am facut o plangere catre Judecatoria unde apartine individul, jud TR si am mentionat ca vreau sa radiez masina acesta fiind motivul pentru care reclam instrainarea masinii fara acordul meu.
M-a sunat un polititst din localitatea lui si mi-a zis ca a ajuns la el plangerea si ca a vorbit cu cumparatorul si ca o sa imi dea banii.
Nu imi pun mari sperante in asta. Chiar daca mi-ar da banii, el nu vrea sa ii transfer pe numele lui masina, nu il intereseaza sa mai umble sau sa mai cheltuie. un om fara caracter, nu are cuvant, nu are rost sa mentionez etnia...
Eu vreau doar sa radiez masina pentru ca individul a instrainat-o si nu am nicio sansa sa imi recuperez numerele de undeva. Plus ca nu vreau ca o masina sa umble aiurea eu fiind proprietar ma expun la amenzi si complicatii.
Ce trebuie sa primesc eu de la Jud TR ca sa poata fi suficient pentru a justifica lipsa placutelor de inmatriculare cand vreau sa radiez masina?
Probleme acte masina
atomix60
Buna ziua, am cumparat o masina de la \\\\"un prieten\\\\". Masina e inmatriculata in Germania. Am fost am scos numere rosii, iar cei de la politie mi-au spus ... (vezi toată discuția)