avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme acte masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme acte masina

Buna ziua, am cumparat o masina de la "un prieten". Masina e inmatriculata in Germania. Am fost am scos numere rosii, iar cei de la politie mi-au spus sa ii dau actele (talon si cartea de indentitate) sa le trimita in Germania ca sa o radieze, problema este ca nu o radiato si nici actele nu le mai primesc inapoi. Ce pot face? Il pot da in judecata, ce avantaje am? Multumesc #-o
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
atomix60, utilizator
Cel mai recent răspuns: atomix60 , utilizator 13:10, 11 August 2013
Sa inteleg ca numerele de pe masina, care sunt emise in Germania au un caracter permanent si nu sunt provizorii(care au data expirarii pe ele). In mod legal o masina nu poate fi inmatriculata in doua tari. Se poate ca ”prietenul” dvs sa fi avut probleme in Germania cu Fiscul sau de ce nu cu modul in care a dobandit masina(daca nu era proprietatea sa).
Fara acte si fara a fi proprietarul de drept al auto nu prea aveti ce face. Eventual puteti incerca cu o plangere pentru inselaciune
Am reusit sa primesc inapoi cartea masini, talonul si numerele de Germania nu vrea sa mi le dea deoarece zice ca pot folosi masina cu numerele alea pe numele lui si nu ii convine.

Da. numerele acelea de Germania nu sunt provizori
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
atomix60, utilizator
este indreptatit sa isi ia numerele. Cu actele auto mergeti la inmatriculari si solicitati nr. provizorii(rosii). Aveti posibilitatea sa le prelungiti valabilitatea inca doua luni, deci in total 3 luni, timp in care mergeti la RAR, platiti timbrul de mediu si o inmatriculati in Ro. Succes
Problema este ca talonul nu mil da, si fara talon si cartea masini nu imi da numere.

Eu am doar cartea masini.
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
atomix60, utilizator
Da. Este o problema. Insa v-ar putea da un document prin care s-a realizat radierea din Germania. Ori sa ii dati de inteles ca ati cumparat masina de la el pentru a o folosi, nu pentru a o tine la expozitie. Pentru a o folosi, trebuie sa o inmatriculati. Pentru a o inmatricula, trebuie sa aveti certificatul.
Din ceea ce stiu eu, radierea in Germania se face doar prin predarea nr. de inmatriculare, fara celelalte documete ale auto.

Alte discuții în legătură

Înmatriculare auto Stanjuanito Stanjuanito Buna , cred ca acesta este un caz mai puțin întâlnit . Am cumpărat o masina din Germania cand a trebuit sa ii scot numere roșii provizori am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)