avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate mirel98

Activitate mirel98

Buna ziua,va rog sa ma ajutati in lamurirea unor probleme legate de vechime in campul muncii si calculul punctului de pensie: 1 am lucrat dupa absolvirea liceului -in baza unei repartitii-la Tch Arges Olt Pitesti punct lucru Barajul Pecineagu din luna Iulie1979-martie 1980( cand m-a incorporat pt satisfacerea stagiului militar) nu mi-a facut carnet de munca,am trimis o cere la dansii cu confirmare de primire-am primit confirmarea si astept . Aceasta vechime ma ajuta la marirea vechimii pt a putea iesii mai devreme la pensie? 2 o perioada de multi ani (iulie 1981 si pana s-a introdus evidenta electronica) am lucrat program prelungit respectiv (10,12h) si in acorg global,am scos o adeverinta pe aeasta perioada (lipsesc mai multi ani,mi s-a motivat ca nu exista in arhive).Adeverinta specifica castigul nu si perioada lucrata peste programul de 8h zilnic. Mentionez ca acest program era din martie pana in octombrie noiembrie. 3 daca nu primesc adeverinta(se merita sa-i chem in instanta,se practica?) 4 pentru a lua in calcul celelalte adeverinte cu castigul din acord global trebuie sa ajung in instanta (au mai fost cazuri s-au castigat procese?) mi s-a raspuns verbal ca nu sunt sporuri cu caracter permanent,m-ar ajuta la cresterea punctului de pensie cred. 5 sunt inca angajat, nascut la 23 08 1960 si mai am aproximati 11ani si ceva de grupa a2a. Va multumesc cu respect