Buna ziua,va rog sa ma ajutati in lamurirea unor probleme legate de vechime in campul muncii si calculul punctului de pensie: 1 am lucrat dupa absolvirea liceului -in baza unei repartitii-la Tch Arges Olt Pitesti punct lucru Barajul Pecineagu din luna Iulie1979-martie 1980( cand m-a incorporat pt satisfacerea stagiului militar) nu mi-a facut carnet de munca,am trimis o cere la dansii cu confirmare de primire-am primit confirmarea si astept . Aceasta vechime ma ajuta la marirea vechimii pt a putea iesii mai devreme la pensie? 2 o perioada de multi ani (iulie 1981 si pana s-a introdus evidenta electronica) am lucrat program prelungit respectiv (10,12h) si in acorg global,am scos o adeverinta pe aeasta perioada (lipsesc mai multi ani,mi s-a motivat ca nu exista in arhive).Adeverinta specifica castigul nu si perioada lucrata peste programul de 8h zilnic. Mentionez ca acest program era din martie pana in octombrie noiembrie. 3 daca nu primesc adeverinta(se merita sa-i chem in instanta,se practica?) 4 pentru a lua in calcul celelalte adeverinte cu castigul din acord global trebuie sa ajung in instanta (au mai fost cazuri s-au castigat procese?) mi s-a raspuns verbal ca nu sunt sporuri cu caracter permanent,m-ar ajuta la cresterea punctului de pensie cred. 5 sunt inca angajat, nascut la 23 08 1960 si mai am aproximati 11ani si ceva de grupa a2a. Va multumesc cu respect