mi-a expirat domiciliul si as dori sa imi schimb buletinul in orasul in care locuiesc acum.
am contract de inchiriere la adresa la care locuiesc.
daca ma ia proprietarul in spatiu pentru a-mi reiinoi buleitnul, ce consecinte sunt pentru mine?
spre exemplu, daca face credit la banca si nu plateste sau are probleme de orice fel cu casa, sunt eu in vreun fel raspunzatoare?
daca se intampla ceva in casa, se strica ceva dar ceva major care nu este din vina mea, sau orice fel de impozit sau neplata, ce conseicnte sunt?
asta este avantajul rneuntarii la succesiune, explicit.
scapi de tot, mai ales cand nu-ti doresti mostenirea.
scapi de datorii, sigur.
scapi, si asta este un aspect foarte important, de plata succesiunilor, in cazul meu trei. si o succesiune oricum costa mult.
o avea dreptul sa-si ia imprumutul din mostenire , insa are si dreptul sa ma oblige sa platesc succesiunile.
apoi, pot sa fiu de 1000 de ori sotia lui, odata ca am renuntat explicit la mostenire, nu ma mai poate zapaci prin tribunale ca o fi sau nu o fi si datoria mea, doar de dragul de a ma plimba de colo colo.
dar nu mi-a explicat nimeni asa, iar eu m-am trezit asa fara sa stiu nimic legal despre toate astea. am dat toate explicatiile necesare si suficiente atunci cand am postat prima oara.
pentru cine citeste acest forum si este un caz similar, sa stie ca varianta cea mai sigura este sa renunte la succesiune.
sau dati raspunsuri complete.
ge genul:
cand a decedat defunctul?
vreti mostenirea?
cate datorii avea?
aveti un an sa renuntati sau sa acceptati succesiunea, APOI NU SE MAI POATE.
daca renuntati, nu aveti nici datoriile lui.
creditorul poate sa revoce renuntarea dvs dar numai in termenul de un an. daca o face.
odata ce ati renuntat explicit la succesiune, nu poate sa va oblige nimeni sa platiti succesiunea ca sa-si ia el datoria.
daca ce am zis eu nu este corect, puteti spune acest lucru si de ce.
eu ca mostenitoare, sunt sotie, nu este asa simplu, nu?
poate sa se indrepte si asupra mea, din cate am inteles. daca dovedeste cumva ca banii au fost folositi in scopul casniciei. bataie de cap, ca noi eram despartiti din 2010, ina nu divortati.
l-am amanat toti trei cu doua luni printr-o cerere. aceasta cerere a fost facuta inainte de expirarea termenului de un an. conteaza ca acceptare tacita a mostenirii cumva?
pur si simplu era foarte simplu sa mi se dea un raspuns in felul urmator. daca renunti la mostenire expres, asta-i tot. isi lua imprumutul de la ceilalti mostenitori, nu mai aveam bataie de cap.
dar mie mi s-a spus ca sezina nu este limitata la acel an de a accepta, refuza mostenirea. se pare ca da, toti mostenitorii sunt limitati la un an.
nu stiam ce a cerut cand m-a dat in judecata si nici acum nu stiu.
el nu a vrut sa-mi spuna altceva decat ca ne-a dat in judecata din cauza ca suntem mostenitorii sotului si daca nu o facea, el depasea un termen si nici ce termen depasea nu a vrut sa-mi spuna.
acum sper ca mostenirea sotului e suficienta sa acopere aceasta datorie, asa cum mi se tot spune.
sunt trei succesiuni de facut, nu s-a facut nici o succesiune. o sa se faca dupa proces, in cadrul lui sau cum?
deci sa inteleg ca nu inseamna sub nici o vorba un fel de dezbatere in instanta a succesiunii, odata dati in judecata mostenitorii inainte de termenul de un an.
pentru ca initial nu a facut nimeni succesiunea.
deci in acest moment, mostenitorii nu mai au nici un drept la mostenire din cauza ca nu si-au exercitat acest drept intr-un an de zile si singurul care are drept este creditorul din cauza ca ne-a dat in judecata pana intr-un an de zile?
sau ce decurge din asta?
el e singurul mostenitor acum in virtutea datoriei pe care nu si-a recuperat-o?
cel caruia defunctul ii datora bani, nu trebuia sa-si exercite si el acest drept cu privire la creanta lui la notar in decursul unui an de zile si apoi, daca mostenitorii nu erau de acord, el ii dadea in judecata pe mostenitori?
daca creditorul a dat in judecata pe mostenitori in termen de 1 an de la moartea celui care ii datora bani, atunci succesiunea se suspenda si se considera din nou de la data la care mostenitorii au fost dati in judecata?
sunt repusi mostenitorii din nou in drepturi prin intermediul acestei dari in judecata, isi pot exprima din nou dreptul de acceptare, renuntare la mostenire?
nu se intelege de nicaieri in ce situatie este victima care e data in judecata pentru imprumutul alcuiva, in cazul meu, sotul.
nu se intelege asta: ESTE CLAR ca daca renunti la mostenire numai in decursul unui an de zile, atunci nu-i mai mostenesti datoriile.
incepeti cu acest lucru.
si celalalt aspect, nu l-am inteles nici pana acum desi am fost si la notar.
degeaba m-am dus.
ce se numeste o succesiune, cand e deschisa?
se deschide din oficiu dupa moartea cuiva, trebuie sa o deschida cineva, cum se face?
daca nu o deschide nimeni, atunci nu poate nimeni nici sa accepte, nici sa refuze mostenirea?
mostenitorul sezinar ( sunt eu sau nu sunt mostenitor sezinar, ca era confuz cu privire la acest aspect si ultimul notar la care am fost ) si orice alt mostenitor trebuie sa-si exprime acceptul sau refuzul mostenirii in acelasi termen?