In contractul de imprumut nu apar nici una din cele doua enumerate de dvs. . Este trecut garant doar casa. Nu mai am nevoie de ea. Deci sunt multumita . =D>
Am o casa luata pe firma, eu fiind administratorul si unic asociat. Nu am mai putut plati creditul la banca si s-au acumulat datorii. Daca banca scoate la licitatie casa, casa fiind garant in contract, si nu poate acoperi datoria, are dreptul sa treaca datoria de pe persoana juridica pe persoana fizica, si sa adere la averea care o am eu ca pers. fizica??
La sfarsitul anului 2008 unchiul meu a trecut firma lui pe numele meu, cu acordul meu, pentru a-si lua o casa pe firma si a ramas ca dupa ce banca aproba creditul pt casa, firma o va trece din nou pe numele lui. Banca mi-a acordat creditul, a platit casa pana in luna august 2009, apoi a venit criza si firma nu a mai functionat. Unchiul nu a mai dorit sa ia firma inapoi, asa ca am ramas eu cu problemele pe cap (datoria la banca pana in prezent a ajuns la 200mii euro si eu nu imi permit a o achita). Firma a intrat in insolventa pt inactivitate.
Daca nu solicit eu falimentul, tribunalul sau statul sau cine se ocupa o poate inchide ei de la sine??
Cum pot sa rezolv aceasta problema cu firma si cu datoria?
Si daca primesc notificari de la administratorul judiciar si nu ma prezint (pt ca am de crescut un bebe), ce se intampla?El isi poate continua activitatea de faliment a firmei de unul singur?