avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme cu societatea
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme cu societatea

Buna ziua!

La sfarsitul anului 2008 unchiul meu a trecut firma lui pe numele meu, cu acordul meu, pentru a-si lua o casa pe firma si a ramas ca dupa ce banca aproba creditul pt casa, firma o va trece din nou pe numele lui. Banca mi-a acordat creditul, a platit casa pana in luna august 2009, apoi a venit criza si firma nu a mai functionat. Unchiul nu a mai dorit sa ia firma inapoi, asa ca am ramas eu cu problemele pe cap (datoria la banca pana in prezent a ajuns la 200mii euro si eu nu imi permit a o achita). Firma a intrat in insolventa pt inactivitate.

Daca nu solicit eu falimentul, tribunalul sau statul sau cine se ocupa o poate inchide ei de la sine??
Cum pot sa rezolv aceasta problema cu firma si cu datoria?
Si daca primesc notificari de la administratorul judiciar si nu ma prezint (pt ca am de crescut un bebe), ce se intampla?El isi poate continua activitatea de faliment a firmei de unul singur?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 09:18, 18 Februarie 2015
Cel mai rau vi se poate intampla sa vi se atraga raspunderea pentru obligatiile firmei si sa fiti executat silit pe bunurile proprii (casa daca aveti, masina, depozite bancare, venituri), iar in cel mai fericit caz nu vi se poate intampla nimic. Depinde. Dar mai sigur este prima varianta, insa daca nu aveti bunuri asta e, nu au ce sa va execute.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
trandafir2, moderator
Daca nu solicit eu falimentul, tribunalul sau statul sau cine se ocupa o poate inchide ei de la sine??

Faptul ca nu aveti nici o reactie nu inseamna ca toata lumea va sta pe loc. Falimentul merge in continuare, cu sau fara dvs., mai ales daca nu se depune un plan de reorganizare, prin care aratati ca doriti si puteti plati datoria esalonat.
Firma se inchide dupa ce se lichideaza toata bunurile care sunt pe firma, asta inseamna ca se va scoate la vanzare si casa unchiului luata cu credit, iar ce se obtine din vanzarea ei va merge la banca.
Sfatul meu e sa tineti legatura cu administratorul judiciar/lichidatorul desemnat, pentru ca in primul rand trebuie sa ii predati documente din firma si e bine sa demonstrati ca nu s-a ajuns in aceasta situatie din cauza dvs. Daca va sustrageti discutiilor e un semn ca aveti ceva de ascuns.
Daca vi se va cere totusi atragerea raspunderii personale pentru obligatiile firmei, cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat care sa va reprezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in faliment alexandrapetrescu alexandrapetrescu Buna ziua, am o firma care este in faliment. Cat dureaza procedura pana se pot scoate la licitatie bunurile firmei? Eu am declarat falimentul din august si ... (vezi toată discuția)
Faliment firma hingheru hingheru Am o firma X si detin un magazin (cladirea este pusa gaj la banca ) am facut o noua firma(alt actionar,eu nu apar in firma) pe firma X am credite la ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate cu datorii ana28b ana28b Va rog mult sa ma ajutati cu catvea sfaturi daca se poate. Am o societate cu activitatea suspendata. Societatea are un credit un banca, o restanta de 200 de ... (vezi toată discuția)