buzlea a scris:
1. Inteleg ca, in aprilie 2014 ati depus/"inregistrat" CEREREA de brevet, la OSIM? Cererea se afla actualmente in proceduri, sau deja vi s-a acordat brevetul de inventie (la data respectiva)?
Cererea de inregistrare a fost depusa in Ianuarie 2014 , si apoi primele hartii impreuna cu categoriile de plata au venit in Aprilie 2014 . Plata am efectuat-o abia anul acesta , acum 2 saptamani . Intre timp , nu am mai primit nicio conrespondenta de la OSIM sau eventual vreo hartie ce ar presupune ca exista vreo cerere de contestare .
buzlea a scris:
2. Descrierea brevetului cuprinde informatii la care ati avut acces ca traducator, in cursul celor 5 luni "de contract"? Practic, trainingurile pe care le-ati tradus/interpretat, CUPRINDEAU in mod direct (sau se refereau la) informatii incluse in cererea de brevet?
Da si nu , in sensul ca eu prin cererea de brevet am proiectat un dispozitiv nou , care se poate aplica in fabrica. Dispozitivul proiectat de mine nu exista in fabrica . Pe de alta parte , trainingul meu presupunea sa stau cu anumiti muncitori care trebuiau sa stie cum sa incarce o anumita masina cu subansamble pentru a obtine produsul finit .
In cererea de brevet , nu am inclus absolut nicio data tehnica legata de procedeul de productie a componentelor , ci doar am spus ca dispozitivul meu are aplicare si in acel domeniu , crescand eficienta muncii pe care o depune un producator si am descris cum este construit si care ii sunt componetele .
Va multumesc pentru promtitudine .