Va multumesc pentru raspuns si pentru intrebarile pertinente.
"Ce s-a intamplat cu dosarul in instanta?"
In instanta mi s-a acordat dreptul de mostenitor si 3/4 din masa succesorala. Dupa care avocatul meu a sugerat sa nu mai continui cu alta actiune si sa facem un contract de tranzactie prin care parata sa imi dea cota parte, in bani.
Sulta mi s-a atribuit prin acest contract de tranzactie, si nicidecum printr-o sentinta civila.
Ce putere executoriala are contractul de tranzactie intre avocat si parata?
Ar trebui sa redeschid o actiune prin care sa cer aducerea la masa de partajat imobilul si terenurile aferente si iesirea din indiviziune a acestor bunuri?
Va multumesc amandurora pentru raspunsuri. Am verificat baza de date sugerata si avocatul este activ, confirmare pe care am facut-o si personal datorita faptului ca, culmea, avocatul mi-a fost recomandat pe baza unei reputatii solide.
Datele stabilite au fost la interval de aproximativ 6 luni una de cealalta, ultima fiind in luna ianuarie 2011. De fiecare data cand trebuia achitata rata, avocatul mi-a spus ca parata nu are bani si cand i-am sugerat sa vanda casa pentru a-si achita datoriile, el a spus ca piata imobiliara este foarte scazuta si sa mai asteptam.
Dupa cum se poate observa, deja au trecut mai mult de 3 ani de la ultima rata stabilita si imediat dupa acest timp avocatul s-a folosit de scuza ca e prea tarziu sa se mai faca ceva.
Problema este ca el nu m-a instiintat de aceasta limita de 3 ani si nici nu a facut vreun demers sau sugestie la datele stabilite in contract.
Da, sunt in posesia acestui document intitulat "contract de tranzactie."
Au fost stabilite date fixe de achitare a ratelor, in schimbul renuntarii la judecata.
Contractul nu stipuleaza niciun fel de clauza care sa ma protejeze in cazul neplatirii ratelor la datele consimtite.
Deasemeni, eu nu am semnat acest document ci a fost semnat doar de avocat si sotia supravietuitoare. Eu nici macar nu am citit contractul inainte sa se semneze. Avocatul l-a semnat in lipsa mea, avand imputernicire de la mine sa o faca.
Ati sugerat mai sus ca eu trebuia sa il fi mandatat. De unde sa stiu eu asta? Nu sunt expert in drept si tocmai de asta am angajat un avocat care sa ma reprezinte si sa ma protejeze, nu?
Am avut un caz de judecata in care mi-am stabilit titlul de mostenitor, dupa decesului tatalui. Sotia supravietuitoare(din ultima casatorie a tatalui meu) a facut un contract vanzare-cumparare, prin forma de donatie falsa, a imobilului ramas dupa decesul tatalui. Dupa judecata, instanta mi-a recunoscut dreptul de mostenitor prin care sotia supravietuitoare urma sa imi dea cota parte din imobil si terenurile aferente.
Avocatul care m-a reprezentat(de la distanta, eu locuind in strainatate) a propus sa facem un contract de tranzactie prin care sotia supravietuitoare urma sa imi dea o suma de bani direct proportionala cu dreptul meu de mostenitor, in schimbul renuntarii la orice actiune civila ulterioara impotriva ei. In contract au fost stabilite 3 rate de plata, din care parata a adus doar o singura transa. Avocatul a perceput 10% din acea transa, ca si onorariu.
Acest contract nu a fost inregsitrat la vreun tribunal, ci a fost facut intre avocat si parata.
Ce putere executorie are acest contract de tranzactie si care sunt sansele de anulare a contractului in cazul in care parata nu a mai facut restul platilor?
De notat este ca deja au trecut mai mult de 3 ani de la semnarea contractului, timp in care avocatul nu a facut niciun demers de executare. De fiecare data cand l-am sunat la datele stabilite in contract pentru obtinerea banilor, avocatul a luat apararea paratei declarand ca imobilul nu se poate vinde si deasemenea ca nu este nevoie de executor judecatoresc si ca trebuie sa asteptam.
Este posibil sa fie un caz de malpraxis si sa dau in judecata avocatul?
Am avut experienta neplacuta de a interactiona cu un avocat care dupa ce a perceput taxele pentru un caz de executare silita, a "disparut" pur si simplu imediat dupa transferul de bani pe care i l-am facut. Nu ma aflu in tara si nu am putut sa merg la birou personal, dar nu mai raspunde la telefoane sau la niciun alt mod de comunicare(e-mail, skype, facebook,etc) pe care le-am folosit in prealabil cu el.
Este absolut halucinant sentimentul cand un om al legii care ar trebui sa ma reprezinte a devenit chiar mai greu de gasit decat paratul pentru care am pornit cazul de executare silita.
Ce as putea face in acest moment?
Va multumesc anticipat!